Otteluennakko: VPS – Ilves

20220805-110152060822_VPS-ILVESeventwwwgigantti_1920x1080px

Hietalahdessa käydään jälleen taistelu tärkeistä pisteistä, kun Ilves saapuu huomenna VPS:n vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun Ilves voitti Ratinan Stadionilla VPS:n numeroin 3–2. Tuolloin Vepsun molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista toppari Mikko Pitkäsen toimesta.


Kun Veikkausliigaa on takana 16 kierrosta, on VPS:llä kasassa 17 pistettä. Viimeisestä neljästä ottelusta on kertynyt kuitenkin vain yksi piste. Viimeisimmässä kotiottelussaan VPS oli aivan pelin loppuhetkille saakka kiinni voitossa, mutta vastustaja FC Haka tuli tasoihin lisäajan viimeisellä peliminuutilla. 3–3 päättyneessä trillerissä Vepsun maaleista vastasi Tete Yengi, sekä kaksi maalia viimeistellyt Kalle Multanen. Multanen myös johtaa tällä hetkellä VPS:n sisäistä maalipörssiä, ja koko Veikkausliigan maalitilastoissa hän on kolmannella sijalla kahdeksalla täysosumalla.


– Kotivoitto oli todella lähellä viimeksi, jopa harmittavan lähellä. Meidän mielestämme meidän olisi pitänyt pystyä voittamaan Haka, ja seuraavalla viikolla Haka voitti kuitenkin sarjakärki KuPS:n. Se kertoo tästä sarjasta ja tavallaan meistäkin, että kyllä me pystytään voittamaan kenet tahansa. Kuka tahansa tulee tänne näin Vaasaan, niin kyllä me pystymme lähtökohtaisesti haastamaan kaikki, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.


Viime kierroksella VPS taas kävi vierailulla Tapiolan urheilupuistossa, missä joukkue taipui numeroin 4–0 huippukautta pelaavalle FC Hongalle.


Ilveksenkään peli ei ole viime aikoina sujunut toivotulla tavalla, eikä sillä ole Vepsun tavoin voittoa viimeisestä neljästä ottelusta. Molemmilla joukkueilla on täten varmasti erittäin kova halu päästä takaisin voittojen tielle. Joukkueita myös erottaa tällä hetkellä sarjataulukossa vain kolme pistettä, joten otteluun on erittäin mielenkiintoiset lähtökohdat. Viime kierroksella Ilves kävi FC Lahden vieraana, jolloin tuloksena oli 1–1 tasapeli.


Toni Kallion luotsaaman joukkueen avainpelaajia ovat olleet esimerkiksi Veikkausliigan tähtipelaajiin kuuluva Petteri Pennanen, VPS:n paidassakin pelannut maalivahti Rasmus Leislahti, viime kauden maalikuningas Ariel "Tuco" Ngueukam, sekä laitapuolustaja Tuomas Ollilla. Ilves teki myös laadukkaan hankinnan kesän siirtoikkunan auetessa, kun loistavan alkukauden Ykkösessä pelannut ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson siirtyi keltapaitoihin.


– Ilves on vähän semmoinen joukkue, että se ei ole mielestäni ihan saanut koko potentiaaliaan irti. Heillä on joukkueessa paljon hyviä yksilöitä ja taitavia pelaajia. He ovat pelanneet vähän ailahtelevasti jopa otteluiden sisällä. Aika monesti he ovat aloittaneet aika hyvin ja sitten vähän ehkä passivoitunut ja hiipunut, ja ehkä sen takia he eivät ole saaneet tuloksia. Mutta he ovat sellainen joukkue keltä koko ajan odottaa, että milloin he rupeavat oikeasti pelaamaan niin hyvin kuin he pystyvät. Mutta tietysti meidän tehtävämme on pitää huoli siitä, että he eivät saa sitä hyvää peliä huomenna, Nuorela kertoo.


– Ilves on hyökkäävä porukka ja siellä on paljon hyökkäyspotentiaalia. He ovat aktiivinen joukkue, joka pyrkii prässäämään suhteellisen korkealta ja hallitsemaan paljon palloa. Heillä on paljon hyviä yksilöitä varsinkin hyökkäyssuuntaan, että kyllä me siinä saadaan olla tarkkana. Yleensä meidän pelit on aika vauhdikkaita. Tietysti riippuu aika paljon meistäkin, mutta yleensä sattuu ja tapahtuu aika paljon, enkä nyt usko, että tämäkään hirveästi erilainen tulee olemaan, Nuorela ennakoi.


Tervetuloa huomenna Hietalahteen kannustamaan VPS voittoon! Ottelu alkaa kello 15.00 ja liput voi ostaa ennakkoon täältä!


VPS – Ilves

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

6.8.2022 klo 15.00 

VPS:lle kauden ensimmäinen kotivoitto!
Tarkennus Veikkausliigan 28.8. pelattavan ottelun ...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio