VPS:lle kauden ensimmäinen kotivoitto!

VPS juhli lauantai-iltana kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun se kaatoi Ilveksen numeroin 3–0. Kaikki kolme maalia syntyivät ensimmäisellä puoliajalla, ja maalinteosta vastasivat Kalle Multanen, Juhani Pikkarainen, sekä Aleksi Pahkasalo.

Vierasjoukkue Ilves aloitti pelin pirteämmin, mutta Vepsu sai kuitenkin pelinsä nopeasti kasaan ja ensimmäiset huippupaikat nähtiinkin kotijoukkueelta. Kymmenennen peliminuutin paikkeilla VPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Multanen nosti pallon rangaistusalueen vasemmalle puolelle Pahkasalolle. Pahkasalon suoraan ilmasta lähteneeseen laukaukseen pääsi kuitenkin väliin Ilves-vahti Rasmus Leislahti. Melkein heti tämän jälkeen nähtiin toinen huippupaikka, kun Tete Yengi harhautteli boksin rajalla vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi kohti maalia, mutta Leislahti venyi jälleen torjuntaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun peliä oli takana noin parikymmentä minuuttia. Pahkasalon antamaan kulmapotkuun pääsi ensimmäisenä väliin Kareem Moses, jonka pusku jäi Ilves-puolustukseen. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin käsivirhe ja pallo vietiin pilkulle. 11 metriin asteli Multanen, joka viimeisteli pallon varmasti maalin vasemmalle puolelle. Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin jo 2–0 johtomaali. Kyseessä oli jälleen kulmapotku, ja tällä kertaa maalinteosta vastasi toppari Juhani Pikkarainen, joka puski pallon Ilveksen verkkoon.

VPS kasvatti johtoaan jo kolmeen maaliin vielä ensimmäisen puoliskon lopulla. Ilves lahjoitti harhasyötöllä pallon syvällä omassa kenttäpäädyssään Multaselle, joka siirsi pallon Pahkasalolle, jonka jälkeen Pahkasalo viimeisteli maalin erittäin tarkalla laukauksella.

Toinen puoliaika ei ollut yhtä tapahtumarikas kuin ensimmäinen. Vaikka maaleja ei nähty enempää, oli molemmilla joukkueilla kuitenkin hyviä paikkoja. Ensimmäinen loistava maalipaikka nähtiin VPS:n erittäin pitkän hyökkäyksen päätteeksi, kun Samuel Lindeman pääsi pudottamaan pallon Yengille rangaistusalueen sisällä. Leislahti kuitenkin torjui Yengin laukauksen.

Ilveksen toisen jakson parhaat paikat nähtiin kaukolaukauksista, ensin Tuure Siiran ja tämän jälkeen Petteri Pennasen toimesta. VPS-maalivahti Teppo Marttinen oli kuitenkin molemmissa tilanteissa hyvin mukana, ja venyi komeisiin torjuntoihin. Vielä ottelun viimeminuuteilla VPS:lle tuli mahdollisuus neljänteen maaliin, kun Leislahden epäonnistunut avaus päätyi suoraan Yengille. Yengin laukaus kuitenkin lipui niukasti ohi maalin.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueen otteisiin ja pelin lopputulokseen.

– Jos miettii koko 90:tä minuuttia, niin meidän täytyy olla tosi tyytyväisiä. Puolustimme loppupeleissä kuitenkin tosi hyvin. En muista oliko Ilveksellä siinä yksi vai oliko yhtäkään kunnon selkeätä maalipaikkaa. Pidettiin nollat pitkästä aikaa, mikä oli tietysti superpositiivinen asia meille, Nuorela kommentoi.

– Totta kai tärkeä voitto kaiken kaikkiaan. Nyt tilastollisestikin sitten viimein tuli se kotivoitto, vaikka olen koko ajan laskenut, että tämä oli meidän toinen kotivoitto, sillä voitimme Lahden täällä jo aikaisemmin. Mutta erittäin tärkeät kolme pistettä meille ja totta kai me olemme tosi tyytyväisiä siihen, Nuorela kertoo.

Seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon kuluttua lauantaina 20. elokuuta, kun FC Lahti saapuu Hietalahteen Vepsun vieraaksi. Osta lippusi ennakkoon täältä!

VPS – Ilves 3–0 (3–0)

19' Kalle Multanen 1–0

27' Juhani Pikkarainen 2–0

37' Aleksi Pahkasalo 3–0