Otteluraportti: SJK-j Apollo – VPS

apolloraportti

VPS matkasi Seinäjoelle Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelua varten, kun vaasalaiset kohtasivat SJK-j Apollon Wallsport Areenalla. Apollosta ei ollut Vepsulle vastusta, ja ottelu päättyi lopulta suvereeniin 0–11 vierasvoittoon.

Ensivihellyksestä alkaen VPS otti odotetusti ottelussa kuskin paikan, ja hallitsi peliä loppuun asti. Entisiä Veikkausliiga-pelaajia täynnä oleva Apollo ei kyennyt murtautumaan Vepsun hyökkäyskolmannekselle, eikä joukkue saanut laukauksia aikaiseksi. Ottelu oli Vepsun tulitusta alusta loppuun asti.

Ottelun avausmaali syntyi 19 minuutilla Vepsun hyökkäyskulman jälkitilanteesta. Savio lähetti kulmapotkun oikealle takatolpalle, jossa Arttu Nuutinen oli ottamassa pallon vastaan. Nuutinen jakoi pallon ovelasti takaviistoon, josta Juhani Pikkarainen pääsi pommittamaan maalia kohti suoraan syötöstä. Kova laukaus meni Luis da Silvan torjunnan kautta verkkoon.

Seuraava maali nähtiin 25 minuutilla. Vepsun Akoon Kuek pelasi upean seinän Savion kanssa rangaistusalueen ulkoreunalla, ja pääsi täten etenemään boksiin vapaasti. Vastaan tullut da Silva jäi kamppailussa toiseksi, kun Kuek harhautti brasilialaismaalivahdin ja laukoi pallon tyhjään maaliin.

Vepsun tulitus jatkui, kun joukkue siirtyi jo 0–3 johtoon 27 minuutilla. VPS eteni vauhdikkaaseen hyökkäykseen, jota johti Steven Morrissey keskellä. Morrissey syötti pallon oikeaan laitaan Teemu Hytöselle, joka leikkasi sisälle boksiin laukoen pallon visusti vasempaan alakulmaan. Maalia seurasi pitkä hyökkäys, joka päättyi 0–4 johto-osumaan Akoon Kuekin toimesta. Teemu Hytönen hallitsi palloa rangaistusalueen vasemmalla reunalla, josta hän syötti Kuekille boksin keskelle avopaikkaan. Kuek sai niitata pallon verkkoon lähietäisyydeltä 31 minuutilla.

Ottelun upein maali nähtiin 39 minuutilla, kun Samu Alangon antama hyökkäyskulma päätyi boksiin Josep Nuorelalle. Selkä maalia päin sijoittunut Nuorela otti pallon taitavasti haltuunsa, ja pommitti kiertoliikkeellä pallon ilmasta ylänurkkaan. Ensimmäisen puoliajan viimeisestä osumasta vastasi Steven Morrissey, joka pääsi laukomaan pallon takatolpalta lähes tyhjään maaliin Teemu Hytösen upeasta matalasta keskityksestä. Tauolle siirryttiin dominoivassa 0–6 tilanteessa.

Vepsu suoritti tauon aikana muutamia vaihtoja, ja lähti toiselle jaksolle jälleen tuoreilla jaloilla. Vaihdosta sisään tullut Sebastian Strandvall siirsi Vepsun jo 0–7 johtoon 47 minuutilla. Akoon Kuek antoi loistavan murtavan syötön maalialueelle etenevälle Teemu Hytöselle, joka laukoi läheltä kohti maalia. Pallo kimposi da Silvan torjunnasta oikeaan laitaan Antti-Ville Räisäselle, joka syötti Strandvallille takaviistoon. Strandvall pääsi sijoittamaan pallon maalin kattoon suoraan Räisäsen syötöstä.

55 minuutilla nähtiin jo ottelun kahdeksas maali Felix Fribergin toimesta. Steven Morrissey löysi Antti-Ville Räisäsen oikealla laidalla, joka haki keskityksellään Fribergin boksin sisältä. Friberg niittasi pallon yläkulmaan suoraan syötöstä upealla laukauksella. Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan vain 10 minuuttia, kun Akoon Kuek syötti pallon boksin ulkoreunalla majailevalle Sebastian Strandvallille. Strandvall antoi korkean syötön boksin sisälle Steven Morrisseyn läpi, joka pommitti kovan laukauksen verkkoon ohi da Silvan lähietäisyydeltä.

Ottelussa nähtiin vielä kaksi maalia, jotka tulivat minuutin välillä toisistaan. 78 minuutilla Strandvall iski toisen maalinsa saadessaan pallon boksin ulkoreunalle ja sijoittaen pallon vasempaan alakulmaan vastustamattomasti. Aikaa kerkesi kulua minuutti, kun Hytönen murtautui boksiin vasemmalta laidalta, ja jakoi pallon keskelle. Vapaana oleva Peter Michael pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin, ja täten iskemään ensimmäisen maalinsa raitapaidassa.

Ottelu oli suvereenia Vepsun hallintaa, eikä SJK-j Apollosta ei ollut vastusta vaasalaisille. VPS pääsi harjoittamaan hyökkäyspeliään, ja piti vauhtia jatkuvasti yllä, mikä väsytti kokeneen Apollon joukkueen hyvin nopeasti. VPS jatkaa voiton myötä Suomen Cup-matkaansa viidennelle kierrokselle.

VPS kohtaa seuraavassa ottelussaan FC Hakan Valkeakoskella. Ottelu pelataan maanantaina 22.5. kello 18:00, ja se on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!

SJK-j Apollo – VPS 0-11

0-1 Juhani Pikkarainen 19’

0-2 Akon Kuek 25’

0-3 Teemu Hytönen 27’

0-4 Akoon Kuek 31’

0-5 Josep Nuorela 39’

0-6 Steven Morrissey 43’

0-7 Sebastian Strandvall 47’