Otteluraportti: SJK - VPS | Veikkausliiga

sjkvpsraportti

VPS sai niskaansa kylmän suihkun, kun Pohjanmaan derby päättyi viime hetken ratkaisevaan maaliin ja tappioon. Lähes koko pelin yhtä päätyä ollut ottelu päättyi lopulta SJK:n 2–1 voittoon.

VPS koki heti pelin alkuun shokin, kun SJK:n Terry Yegbe heitti vasemmalta laidalta pitkällä kaarella rajaheiton maalille. Heitto yllätti kaarellaan Teppo Marttisen, joka ei kyennyt saamaan kunnon kosketusta aikaan torjuakseen heittoa, ja pallo löysi tiensä lopulta maaliin. Alun shokista toivuttuaan VPS sai enemmän otetta pelistä, ja ottelu sai kovatempoisen alun. VPS pääsi huippupaikoille, joista jälleen viimeistely ei ollut kohdillaan.

Maalinteko oli varsin lähellä 21 minuutilla, kun Peter Michael antoi boksissa upean jättösyötön Jesper Engströmille avopaikkaan, joka laukoi kovaa kohti etukulmaa. SJK:n Ovie Ejeheri kuitenkin torjui laukauksen. VPS pelasi loistavasti ensimmäisellä puoliajalla, ja otti jatkuvasti riistoja SJK:n alueella jatkaen niistä hyökkäyskolmannekselle.

VPS koki myös vääryyttä, kun joukkueelta vietiin päivän selvä rangaistuspotku. Jesper Engström murtautui boksiin vasemmalta laidalta, jolloin SJK:n Otto Kemppainen tuli reilusti myöhässä tilanteeseen, ja taklasi Engströmiä suoraan jaloille. Hetki tilanteen jälkeen Samu Alanko onnistui puskemaan pallon verkkoon takatolpalta, mutta tilanne vihellettiin kyseenalaisesti paitsioksi.

VPS laittoi SJK:n todella ahtaalle ensimmäisellä puoliajalla, eivätkä seinäjokelaiset onnistuneet rakentamaan missään vaiheessa kontrolloituja hyökkäyksiä. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös kolme varoitusta. Kinglsey Ofori otti pelin ensimmäisen kortin 20 minuutilla tullessaan Tyler Reidiä nappulat edellä jaloille. Evgeniy Bashkirov sai katsella pelin toista keltaista korttia suunsoittamisesta, ja kolmas nähtiin ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Tuomas Kaukua repi Peter Michaelia radikaalisti pallontavoittelutilanteessa. Tauolle siirryttiin 1–0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla SJK aloitti hyvällä pallonhallinnalla, mutta hyvin nopeasti VPS sai taas otteen pelistä pitäen SJK:n pois omalta alueeltaan. Huippupaikkoja nähtiin jälleen, mutta viimeistely ontui jälleen kerran. 65 minuutilla Prosper Ahiabu antoi upean chipin boksiin, johon Evgeniy Bashkirov ehti, ja tarjoili avopaikassa majailevalle Peter Michaelille. Michaelilla oli valtavasti tilaa maalin kulmassa, mutta heiveröinen vasurilla lähtenyt laukaus meni liian keskelle Ovie Ejeherin ehtiessä väliin.

VPS antoi jatkuvaa painetta toisella puoliajalla, ja jahtasi tasoituslukemia nälkäisesti. 70 minuutilla VPS iski viimein pelin tasoihin, kun Roni Huddin kaukaa lähtenyt vapaapotku pomppi maalin edestä vastustamattomasti takakulmaan. Vaasalaiset olivat menettää tasalukemat vain hetki maalin jälkeen, kun pallo pomppi oikealta laidalta ihmeen kaupalla Vepsun rangaistusalueelle, jossa Jaime Moreno oli vapaana odottamassa palloa. Moreno laukoi pallon maalia kohti, mutta laukauksen blokkasi upeasti Baba Mensah. Pallo päätyi lopulta Teppo Marttisen syliin. VPS sai vielä upean maalipaikan, kun Peter Michael tarjosi maalialueen oikealta laidalta pallon takatolpalle Roni Huddille. Laukaus kuitenkin epäonnistui, ja Hudd pyyhkäisi pallon ohi.

VPS:n hyvä näytös sai uskomattoman surullisen lopun, kun SJK iski loppulukemat varsinaisen peliajan jälkeisellä lisäajalla. SJK:n oikealta laidalta lähtenyt vapaapotku tavoitti boksissa Samson Obiohan, joka puski pallon Teppo Marttisen kainalosta sisään. Tilanne sai alkunsa heikosti pelatusta kulmasta sekä tarpeettomasta rikkeestä oikealla laidalla. Peli päättyi SJK:n 2–1 kotivoittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli turhautunut ottelun lopputulokseen.

- Jos otetaan ottelun alusta ja lopusta muutama minuutti pois, pelasimme 90 minuuttia todella hyvin. Olimme parempi joukkue sen 90 minuutin aikana, kun mietitään kokonaisuutta. Ehkä vastustajalla on kuitenkin paremmat yksilöt, ja se on kai syy sille, miksi hävisimme tänään. Pelillisesti olimme tänään parempi, aggressiivisempi ja aktiivisempi joukkue molemmissa päissä. Mutta vastustaja teki kaksi maalia, ja me teimme vain yhden.

Pohjanmaan derby osoitti selvästi, että VPS kykenee haastamaan liigan korkeatasoisimmat joukkueet. Kuten SJK-ottelussakin, monella kierroksella Vepsulla on ollut paljon enemmän peleistä otettavissa.

- Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olemme olleet ottelussa parempi joukkue. Olemme joka pelissä näyttäneet, että kykenemme pelaamaan vähintäänkin yhtä hyvin kuin vastustajamme. HJK on ainoastaan ollut yhdessä pelissä selkeästi meitä parempi, Nuorela pohtii.

Shokkialun jälkeinen VPS:n luoma paine antoi paljon toivoa tulevasta, eivätkä pelaajat lannistuneet kentällä koetuista vääryyksistä. Takki voi olla tällä hetkellä tosin todella tyhjä, ja pettymyksen voi aistia kilometrien etäisyydeltä.

- Taas kerran näytimme mihin pystyimme kovassa paikassa, sillä koimme katastrofialun ja silti keräsimme nopeasti itsemme pelaajien tehdessä valtavasti töitä. Koko ajan tuntuu, että ansaitsisimme enemmän, mutta mitään emme saa. Pelistä toiseen sama juttu. Olen todella pahoillani etenkin pelaajien puolesta siitä, etteivät he tällä työmäärällä saa pelistä mitään palkinnoksi, Nuorela harmittelee.

VPS kohtaa seuraavassa ottelussaan KuPSin kotinurmella. Kello 18:30 alkava sunnuntain peli pelataan Lemonsoft Stadionilla suomalaisen jalkapallohistorian ensimmäisen jalkapallopäivä huumassa. Tule paikalle kannustamaan VPS voittoon!