Otteluraportti: Tervarit-j - VPS | Suomen Cup

tervarit

VPS kohtasi keskiviikkona Kolmosessa pelaavan Tervarit-j:n Suomen Cup-ottelussa. Vieraissa pelannut Vepsu oli odotetusti Tervareiden niskan päällä, ja dominoivalla otteella pelattu peli päättyikin lopulta Vepsun 2–0 voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin VPS:n dominointia. Vaasalaiset pyrkivät hyödyntämään tilaa laidoilla, ja joukkue ajoi laitojen kautta rangaistusalueelle. VPS sai vaarallisia maalipaikkoja jatkuvasti, ja Tervarit joutuivat perääntymään omalle alueelleen.

3 minuutilla nähtiin pelin ensimmäinen paikka, kun Roni Hudd sai pallon haltuunsa rangaistusalueella. Hudd jakoi pallon boksin vasemmalta puolelta nopealla liikkeellä keskelle, jolloin Steven Morrissey pääsi laukomaan vaikeasta asennosta vasemmalla jalallaan. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja meni hieman ohi maalin.

Pelin ensimmäinen maali nähtiin 14 minuutilla. Tilanne sai alkunsa Roni Huddin antamasta vapaapotkusta. Hudd syötti pallon lyhyenä muurin viereen, jolloin pallo lähetettiin rangaistusalueen vasempaan kulmaan. Peter Michael pelasi tilanteen hienosti loppuun asti maalivahdin prässistä huolimatta, ja lähetti pallon korkeana takatolpalle, josta Mikko Pitkänen puski pallon visusti lähes vartioimattomaan maaliin.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös keltainen kortti, kun 17 minuutilla Vepsun Tyler Reid otti varoituksen huolimattomasta taklauksesta. Reid tuli pallontavoittelutilanteeseen myöhässä kopauttaen Tervareiden Urho Viheriävaaraa nilkoille.

VPS:n maalipaikkoja nähtiin jatkuvalla syötöllä. Lukuisista paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään maaliin asti. Tauolle siirryttiin Vepsun 0–1 johdossa.

Toisella puoliajalla VPS:n dominointi jatkui. Vepsun vaarallisia maalipaikkoja oli paljon, joka toi Tervareille painetta omalle puolustusalueelle. 56 minuutilla Vepsun 2–0 maali oli lähellä, kun Steven Morrissey jakoi maalialueella pallon korkeana keskelle Tyler Reidille, joka ohjasi pallon ylärimaan. Jälkitilanteestakaan maalia ei syntynyt.

Tilannetta seurasi VPS:n vaaralliset erikoistilanteet. 60 minuutilla Antonio Almen lähetti oikealta laidalta vapaapotkun takatolpalle, josta Baba Mensah pääsi vapaana puskemaan maalia kohti. Tervareiden Aleksi Oikarinen torjui kuitenkin huikeasti vaarallisen pallon. Viimein 63 minuutilla VPS siirtyi ottelussa 2–0 johtoon, kun Roni Hudd lähetti vasemmalta puolelta kulman kohti maalialuetta. Vapaana ollut Steven Morrissey pääsi puskemaan pallon vaivattomasti lähietäisyydeltä verkkoon.

Pallonhallinta pysyi VPS:llä toisen puoliajan aikana. Tervareiden vaarallisin paikka nähtiin, kun joukkue pääsi vastahyökkäykseen kahdella nollaa vastaan. Vepsun Felix Friberg kuitenkin riensi omaan päätyyn upeasti, ja taklasi Tervareiden Joonas Kurvisen pois pallosta. Tilanteesta ei syntynyt laukausta.

Toisella puoliajalla nähtiin paljon varoituksia. Ottelun toinen varoitus, kun Tervareiden Eevert Sainila repi Roni Huddia takaapäin kaksinkamppailussa. Lisäajalla ottelun kolmannen varoituksen otti Vepsun Antti-Ville Räisänen repiessään Tervareiden Oskari Haanpäätä. Neljännen varoituksen otti perään Steven Morrissey haastaessaan Kasper Raumaa rangaistusalueella, ja lyömällä häntä vahingossa kasvoihin.

Lukuisista maalipaikoista ja dominoivasta pallonhallinnasta huolimatta ottelu oli suhteellisen vähämaalinen, ja peli lopulta päättyi Vepsun 2–0 voittoon.

VPS kohtaa ensi lauantaina 29.4. kotikentällään FC Hongan. Lemonsoft Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 17:00. Tule paikan päälle kannustamaan VPS voittoon! Liput löytyvät osoitteesta www.lippu.fi

Tervarit-j – VPS 0-2

0-1 Mikko Pitkänen 14’

0-2 Steven Morrissey 63’