Otteluraportti: VPS – FC Lahti

VPS pelasi lauantaina erittäin vaihderikkaan ottelun FC Lahtea vastaan. Pelin johtoasema vaihtui peräti kolmesti, ja lopulta pisteet matkasivat Lahteen vierasjoukkueen 2–3 voitolla.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja vierasjoukkue siirtyikin johtoon vain kuuden peliminuutin jälkeen, kun Hysen Memollan antama kulmapotku päätyi takatolpalle, josta Chinedu Geoffrey puski pallon VPS:n verkkoon.

Vierasjoukkueen avausmaalin jälkeen VPS otti hallintaa ottelusta, mutta maalia ei kuitenkaan tästä huolimatta syntynyt. Avausjakson lopulla Lahti oli lähellä siirtyä jo 2–0 johtoon, kun Kevin Kouassivi-Benissan pelasi pallon Geoffreylle, joka harhautteli VPS:n boksissa vasemman jalkansa vapaaksi ja lähetti tulisen vedon kohti VPS-maalia. Kotijoukkueen onneksi veto kuitenkin osui ylärimaan. Heti tämän jälkeen nähtiin VPS:n tasoitusosuma, kun Samuel Lindeman pääsi keskittämään pallon vasemmalta laidalta maalille, mistä Kalle Multanen puski jo kauden kymmenennen täysosumansa.

Heti toisen jakson alkuun VPS sai vapaapotkun loistopaikasta ja pallon taakse asteli Joonas Vahtera. Vahteran vapaapotku osui tolppaan, joten peliä jatkettiin tasatilanteessa. Vahtera kuitenkin pääsi tälläämään VPS:n johtomaalin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Lindeman lähetti rangaistusalueelle keskityksen, jonka Multanen jatkoi päällään Vahteralle. Vahtera pelasi nopealla harhautuksella vasemman jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon Lahden verkkoon.

Lahti kuitenkin tuli tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin, kun Geoffrey teki pitkän juoksun vasemmalta laidalta, jonka päätteeksi hän viimeisteli jo ottelun toisen maalinsa. Pelin voittomaali syntyi vierasjoukkueen toimesta, kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia. Arian Kabashi toi pallon taidokkaasti ylös, jonka jälkeen pallo pelattiin laitaan Eemeli Virralle, joka laittoi maalille tarkan kovan ja tarkan keskityksen. Takatolpalla vastassa oli Altin Zeqiri, joka ohjasi pallon maaliin.

VPS sai vielä pelin lopussa luotua hyvin painetta Lahden maalille, mutta vierasjoukkueen puolustus kesti. Pelin lopputuloksena oli täten FC Lahden 2-3 voitto.

Ensi viikolla pelataan jälleen Hietalahdessa, kun HIFK saapuu Vepsun vieraaksi sunnuntaina 28. elokuuta. Osta lippusi ennakkoon täältä!

VPS – FC Lahti 2–3 (1–1)

7' Geoffrey Chinedu 0–1

43' Kalle Multanen 1–1

55' Joonas Vahtera 2–1

61' Geoffrey Chinedu 2–2

80' Altin Zeqiri 2–3