Otteluraportti: VPS - HJK | Veikkausliiga

thumbnail_Image

VPS kohtasi kotonaan HJK:n aurinkoisena lauantai-iltana. Hietalahdessa nähtiin tiukka peli, joka lopulta päättyi Klubin 0–1 voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli suurimmaksi osaksi HJK:n pallollista hallintaa. VPS joutui pelaamaan omalla alueella pallottomana, ja vastahyökkäyksistä ei löydetty tarpeeksi tilaa. VPS kuitenkin pelasi puolustuspäässä hyvin, ja pyrki sulkemaan Klubin vaarallisimmilta paikoilta.

21 minuutilla nähtiin pelin ensimmäinen vaarallinen tilanne, kun HJK sai vapaapotkun keskialueella. Jukka Raitala keskitti pallon rangaistusalueelle, jolloin Topi Keskinen sai pallon haltuunsa taistellen Antti-Ville Räisästä vastaan kaksinkamppailussa. Keskinen jakoi pallon takaviistoon Matti Peltolalle, joka sai aikaan hyvän laukauksen. Pallo ei kuitenkaan tavoittanut maalia.

Vaaralliset tilanteet jatkuivat, kun HJK sai kulman Pyry Soirin blokatusta laukauksesta. Santeri Hostikka lähetti pallon kulmasta maalialueelle, josta Atom Tanaka pyrki ohjaamaan pallon maalille. VPS:n maalivahti Teppo Marttinen otti kuitenkin hienon kopin, ja purki tilanteen varmasti.

VPS purki painetta omasta päädystään pitämällä palloa hallussaan pidempiä jaksoja. VPS onnistui pitämään Klubin pois vaarallisimmilta paikoilta, vaikka muutamia pomppuja rangaistusalueella nähtiinkin.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin loppujen lopuksi kohtuullisen vähärikkeinen peli. Pelin ainoan keltaisen otti HJK:n Santeri Hostikka 36 minuutilla taklatessaan rumasti Evgeniy Bashkirovia keskikentällä. Tauolle siirryttiin 0–0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla VPS pääsi paremmin peliin mukaan, ja sai pelattua pallollisena HJK:n alueella. VPS prässäsi hienosti HJK:n purkuyritykset, ja antoi täten painetta hyökkäyspäätyyn aktiivisesti. Tarpeeksi vaarallisia tilanteita hyökkäyksistä ei kuitenkaan onnistuttu luomaan.

Pelissä nähtiin tunteita herättävä tilanne, kun HJK:lle vihellettiin rangaistuspotku 58 minuutilla. Juhani Pikkarainen pyrki osumaan palloon Topi Keskisen juostessa maalialueelle, ja tilanteessa Keskinen kompastui Pikkaraisen jalkaan rangaistusalueella. Rangaistuspotkun veti HJK:n Bojan Radulovic, joka laukoi pallon reilusti yli maalin. Peli jatkui pilkun jälkeen 0–0 lukemissa.

Varsin vahvoja otteita kentällä esitti kotijoukkueen Savio Roberto, joka teki vaikutuksen kannattajiin upealla pallonsuojaamisellaan, sekä vahvoilla fyysisillä otteillaan. Savio antoi myös upeita murtavia syöttöjä VPS:n hyökkäyslinjalle, ja sai palloja purettua vaikeista paikoista. HJK joutui prässätä Saviota lähes koko pelin ajan kahdella tai kolmella pelaajalla. Myös kotijoukkueesta upeita otteita kentän molemmissa päissä esitti jo tuttuun tapaan Vepsun Evgeniy Bashkirov, joka rytmitti peliä upeasti, riisti palloja aktiivisesti, sekä blokkasi laukauksia puolustuspäässä.

VPS:ltä vietiin rangaistuspotku 62 minuutilla, kun VPS:n vastahyökkäyksestä Samu Alanko keskitti pallon rangaistusalueelle. Savio Roberto pyrki palloon päällään, jonka jälkitilanteesta pallo osui HJK:n Jukka Raitalan käteen. Tilanteesta ei vihelletty rikettä.

Peli sai ratkaisunsa 82 minuutilla, kun HJK:n Pyry Soiri sai pallon rangaistusalueella. Soiri eteni oikealta, ja pyrki jakamaan palloa takaviistoon, mutta pallo otti kimmokkeen Evgeniy Bashkirovista, ja ohjautui epäonnisesti VPS:n omaan maaliin. Maali merkittiin Bashkirovin omaksi maaliksi. VPS ei onnistunut luomaan tarpeeksi vaarallisia paikkoja pelin loppupuolella, ja täten paljon kaivattu tasoitusmaali jäi haaveeksi. Ottelu päättyi lopulta 0–1 lukemiin, ja Klubin voittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

- Olen tyytyväinen. Pelaajamme laittoivat kaikkensa peliin, ja tekivät pelin vaikeaksi HJK:lle. Kun pelataan Suomen parasta joukkuetta vastaan, harvoin peliä dominoidaan. Toisella puoliskolla onnistuimme pelaamaan hyvin pallollisesti, ja etenimme aktiivisesti päästä päähän. Peli ratkesi pieniin asioihin.

Pelissä tunteita herätti Klubille vihelletty rangaistuspotku. Lisää tunnetta peliin lisäsi VPS:lle viheltämättä jäänyt pilkku. Peli ei kuitenkaan ratkennut rangaistuspotkuihin, vaan epäonnekkaaseen kimmokkeeseen ja valitettavan helppoon maaliin.

- Meidän onneksemme Klubi epäonnistui rankkarissa. Meiltä taas vietiin toisessa päässä päivänselvä rangaistuspotku. Peli olisi voinut saada erilaisen ilmeen, jos rankkari olisi vihelletty. Todella harmillista, että peli lopulta päättyi ihan liian helppoon maaliin. Sääli on se, ettemme saavuttaneet hyvällä esityksellämme mitään. Pelasimme loppujen lopuksi hyvän ottelun, Nuorela tuumaa.

VPS ottelee seuraavan ottelunsa keskiviikkona 19.4. Helsingissä Bolt Areenalla, kun joukkue kohtaa HJK:n vieraskentällä. Joukkueet pelaavat täten toisiaan vastaan kaksi ottelua peräkkäin. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ palvelusta.