Raportti: Honka parempi kauden päätosottelussa

untitled-7

Vaasan Palloseura koki 3-1 -tappion kauden viimeisessä ottelussaan Esport Hongan vieraana.

Ottelun avausjaksoa hallitsi alkua lukuun ottamatta Honka. Hongalla oli paljon pelissä ja se onnistui saamaan hyvän "draivin" päälle ensimmäisen nelivitosen aikana. Vaikka paikkoja oli, VPS-puolustus kesti jakson loppupuolelle saakka.

Pelin 41. minuutilla Demba Savage pääsi kuitenkin puskemaan pallon ensimmäistä kertaa ottelussa ohi Samu Volotisen. VPS:n urakka syveni entisestään, kun kaksi minuuttia myöhemmin Hongan kulma muutti omista pelaajista suuntaa ja livahti maaliin etunurkasta. Näin tauolle mentiin 2-0 -kotijohdossa.

Toisella jaksolla peli aaltoili selvästi enemmän ja jakson loppupuolella VPS alkoi saada paikkoja, kun Honka joutui ottamaan riskejä lisämaalien saamiseksi. Samu Alanko petasi lisäajalla paikan Ibrahima Gueyelle, joka kavensi pelin lukemiin 2-1. Aivan viime hetkillä Macoumba Kandji kuitenkin viimeisteli vielä loppulukemat 3-1. Maali oli hurjan kauden pelanneelle Kandjille jo sesongin kuudestoista.

- Hongalla oli paljon pelissä ja se näkyi. Kohtasimme kenties parhaan joukkueen tällä kaudella lauantain ottelussa. Honka pelasi todella hyvän pelin niin asenteensa puolesta kuin taktisen toteutuksen osaltakin. He ovat laadukas joukkue, VPS-luotsi Petri Vuorinen antoi tunnustusta.

Vuorisen mukaan VPS:n vaikeimmat hetket tulivat avausjakson loppupuolikkaalla. Siinä vaiheessa taistelu ei riittänyt pitämään maalia puhtaana.

- Honka loi tilanteita ja meni ansaitusti johtoon. Olisi pitänyt pystyä pitämään nolla puoliajalle, niin se olisi auttanut. Puoliajalla pystyy yleensä vähän parantamaan. Siinä oli kuitenkin meillä pidempi heikko jakso pelaamisessa ja emme onnistuneet pitämään maalia koskemattomana. Erikoistilanteet tulisi aina hoitaa hyvin, mutta Honka oli myös hyvin scoutannut, mitä he hakivat siinä ja kyllä hekin sen tilanteen hyvin toteuttivat, Vuorinen kommentoi.

Koko kautta Vuorinen analysoi seuraavasti.

- Se, että olimme kuudensia sarjassa kuvastaa meidän kautta ja kertoo meistä seurana. Pelaamme keskivertokauden, emmekä ole tyytyväisiä ja olimme silti kuudensia. Olimme kuitenkin mukana mitalitaistossa jonkin aikaa. Putket olivat heikkojen ja hyvien tulosten suhteen pitkiä ja se heinä-elokuun heikohko jakso oli liian pitkä. Kun putki karkaa niin on vaikeampi päästä takaisin hommaan kiinni, vaikka ajoittain ihan hyvin pelasimmekin.

- Isossa kuvassa on aika selkeää mitä pitää kehittää ja mistä pitää pitää kiinni, jotta voimme olla ylempänä sarjataulukossa.

Vuorinen antoi myös esimerkkejä kehityskohteista.

- Harjoituksellisesti ja taktisesti vaatimustaso sen suhteen, mitä teemme, pitää nousta. Taktisesti muutamia asioita pitää hioa, kuten esimerkiksi tunnistamista siitä, milloin hyökkäämme nopeasti ja milloin hitaasti. Matalassa blokissa pelaaminen on kehittynyt vähän viime kaudesta. Talven aikana tulemme panostamaan tosi paljon omaan pelaamiseen.

- Yksi iso asia on myös pelaajarekrytoinnit. Ensi kaudelle tulevien pelaajien tulee olla selkeitä vahvistuksia ja lupaavia nuoria suhteutettuna meidän budjettiimme.

Joukkue ottaa nyt muutaman päivän happea, mutta harjoittelua jatketaan marraskuussa.

- Pelaajat viettävät aikaa yhdessä ja käyvät pelailemassa muita lajeja pari kertaa tuossa loppuviikosta. Jalkapalloon ei kuitenkaan ensi viikolla kosketa. Itse olen maanantaista torstaihin Tanskassa, Midtjyllandissa vierailulla. Perjantaina on sitten Captain's Ball -tapahtuma.

- Marraskuussa jatkamme harjoittelua ja saatamme pelata silloin jo yhden harjoituspelinkin. Tavoite on se, että jokainen pelaaja lähtee joululomalle hyvässä kunnossa. Tehdään hyvät pohjat siis niillekin, jotka ovat olleet nyt pitempään sivussa.

VPS:n henkilöstö niin valmennuksessa kuin pelaajistossakin tulee kokemaan joitain muutoksia. Sopimustilanteesta tiedotetaan tarkemmin marraskuun aikana. Tässä vaiheessa sekä seura, että päävalmentaja Vuorinen, haluavat kiittää kaikkia tällä kaudella mukana olleita henkilöitä.

- Kausi on aina pitkä ja kova setti kaikille. Iso kiitos staffille ja pelaajille. Olemme painaneet hienosti ja intohimolla kauden läpi. Seuraan on saatu aikaan ammattimainen työkulttuuri ja nautimme yhdessäolosta. Se on jotain, mistä meidän tulee pitää jatkossakin kiinni, Vuorinen sanaili.

Muistathan, että kauden 2019 kausikortit ovat jo myynnissä Vepsun verkkokaupassa. Marraskuun loppuun mennessä ne irtoavat todella hulppeaan tarjoushintaan 149 € pääkatsomo ja 59 € päädyt! 

OSTA ENSI KAUDEN KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Uusi pelaajasopimus - monikäyttöinen Jonas Häkkine...
Ennakko: Kauden viimeinen koitos Espoossa
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio