Raportti: VPS tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa - "Kopissa oli pettynyttä porukkaa"

kuva-rapsaan

 Vaasan Palloseura pelasi eilen tasapelin IFK Mariehamnin vieraana. Ottelu päättyi lukemin 2-2. Maalinteossa onnistui kahdesti Vepsulta Elhadji Ciss.

IFK M - VPS 2-2 (1-1)
2' Ciss 0-1
23' Kangaskolkka 1-1
64' Ciss 1-2
78' Murnane 2-2

VPS aloitti pelin räväkästi, sillä jo kahden minuutin pelin jälkeen Elhadji Ciss nikkasi Juha Hakolan loistavan vapaapotkun kauniisti takakulmaan. Maalin jälkeen paikkoja ei juurikaan nähty ja pelissä oli suhteellisen tasainen vaihe. VPS sai muutaman hyvän hyökkäyksen ja IFK kykeni hätyyttelemään jossain määrin parilla ohi viuhuneella laukauksella. VPS-puolustuksella ei kuitenkaan juuri hätää tuntunut olevan.

Reippaan 20 minuutin pelin jälkeen IFK rakensi kuin varkain maalipaikan Aleksei Kangaskolkalle. Kangaskolkka pelattiin läpi ja hän pääsi viimeistelemään varsin mallikkaasti 1-1 -tasoituksen.

Puolen tunnin kohdalla Jesper Engström ja Hakola rakensivat hienosti maalipaikan, jossa ensin laukoi Engström ja sen jälkeen Hakola, kummankaan kuitenkaan onnistumatta saamaan palloa maaliin saakka. Tovi myöhemmin Kangaskolkka pääsi kokeilemaan laukaustaan toisessa päädyssä, mutta laukaus painui ohi maalin.

Jakson lopussa VPS myllersi vielä kovan paineen IFK-maalille, mutta kotijoukkueen puolustus pysyi tiiviinä. Tauolle siirryttiin näin 1-1 -tilanteessa.

Toisen jakson IFK avasi vahvasti, mutta sen jälkeen hallinta siirtyi VPS:lle. Pelin 64. minuutilla Ciss pääsi puskemaan Hakolan antaman kulmapotkun maalin edestä painavasti pallon verkon perukoille.

Seitsemänkymmenen minuutin jälkeen IFK Mariehamn sai jälleen otteen pelistä ja onnistui painamaan peliä VPS:n päätyyn. Kun 80 minuuttia lähestyi, Dylan Murnane pääsi lataamaan pallon vuorenvarmasti takakulmaan ohi VPS-vahti Samu Volotisen.

Enempää maaleja ei nähty ja näin pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Yön yli nukuttuaankin päävalmentaja Petri Vuorista harmitti, sillä pelistä oli selvästi Vepsulle otettavissa enemmänkin kuin yksi piste.

- Aina vain olen pettynyt, ettemme voittaneet. Meillä oli kaikki mahdollisuudet, koska johdimme 1-0 ja 2-1. Pelaajilla on hyvä asenne tekemiseen ja ryhmä on yhtenäinen monella tapaa, joten kopissa oli pelin jälkeen todella pettynyttä porukkaa, Vuorinen kommentoi puhelimitse maanantaiaamuna.

Taktinen pelaaminen johtoasemassa ei miellyttänyt pääluotsia. Hän otti tiettyjä asioita omaan piikkiinsä.

- Ottelun voittamiseen vaadittava pelaaminen johtoasemassa ei ollut vielä riittävän hyvää. 70 minuuttia kun oli pelattu, niin hyökkääjämme alkoivat väsymään. Minun olisi pitänyt nopeammin tehdä viimeinen vaihtomme siinä vaiheessa pelaajaan, joka olisi pystynyt vielä enemmän auttamaan puolustamisessa. IFK pääsi siinä laidoille helpommin ja keskittämään sieltä. Siitä se maalikin syntyi. Se jäi harmittamaan, Vuorinen sanaili.

Ottelun laatu kokonaisuutena ei noussut VPS-luotsin mielestä kovin korkealle. Olosuhteet toki olivat hankalat.

- Siihen oli montakin eri syytä. Toimme tähän peliin paljon uusia asioita ja meillä oli uusi pelijärjestelmä. Lisäksi olosuhteet olivat erilaiset kuin aiemmin tällä kaudella.

- Monet jutut toimivat ihan OK. Pystyimme olemaan uhka IFK:n puolustuslinjalle useammin. Se oli toki pois meidän tasapainosta hieman. Hyvää oli etenki kaksi erikoistilannemaalia samassa ottelussa. Ne oivat hienoja osumia.

Erikoistilanneosumien onnistujina erottuivat maalit tehnyt Ciss ja mainiot keskitykset antanut Hakola.

- Toppari kun tekee pari maalia ja pelaa muutenkin ihan OK pelin, niin ei voi valittaa. Meillä on muutenkin monta hyvää pääpelaajaa. Ehkä enemmän kuin viime vuonna. Uhka hyökkäyspäässä on isompi. Pitää muistaa, että syötötkin olivat loistavia. Pelkkä pääpelaajien hyvyys ei tilanteissa riitä.

- Meillä on muutenkin tällä kaudella ollut hyviä juttuja erikoistilanteissa tällä kaudella. Avauspelissä rakensimme pari vetopaikkaa niistä, mutta tekninen suorittaminen ei täysin onnistunut. RoPSia vastaan ajoitukset eivät olleet ihan täysin kunnossa. Nyt onnistuimme paremmin.

Seuraavaksi VPS pelaa jälleen kotona. Edessä on kova viikko, sillä keskiviikkona vastaan asettuu Ilves ja sunnuntaina HJK.

OSTA LIPUT SEURAAVIIN OTTELUIHIN TÄSTÄ.

VPS tänään: Volotinen - David, Lahti, Ciss, Engström - Güner (60' Strandvall), Voutilainen (63' Gatambiye), Jama, Hakola - Gueye, Caé (85' McQueen).

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: Kolmannessa kotipelissä Ilves vastaan - "...
Ennakko: VPS "saarelle" vieraaksi - "Tuntuu kuin h...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio