Ennakko: VPS "saarelle" vieraaksi - "Tuntuu kuin heitä yhdistäisi liima"

VuorinenP140418-3

Vaasan Palloseura kohtaa IFK Mariehamnin vieraskentällä sunnuntaina 22.4. Ottelu alkaa kello 16:00.

IFK Mariehamn on avannut kautensa kahdella tappiolla. Avausottelussa se hävisi RoPSille 2-0 -vieraskentällä. Toiseen kamppailuunsa HJK:ta vastaan se petrasi paljon, mutta Klubi oli parempi maalein 1-0 Wiklöf Holding Arenalla.

VPS:n valmentajista Ricardo Duarte totesi joukkueella olleen varsin hyvä valmistautumisviikko.

- Pelaajat ovat varmasti valmiita huomiseen otteluun. Kaikki tietävät, että Maarianhaminassa on vaikea kenttä ja edessä on vaikea peli. Kyseisen luonnonnurmen tasokin on hieman hämärän peitossa.

- Olemme kuitenkin valmiita pelaamaan kaikissa olosuhteissa. Tunnistamme pelin tärkeyden ja haluamme palata takaisin voittojen tielle.

Niin, millä tavoin erilainen peli tulee, kun kenttä on pienikokoinen ja todennäköisesti epätasainen?

- Ensinnäkään, tuollaisista asioista emme hae tekosyitä, emmekä laita siihen fokusta. Olemme valmiita pelaamaan siellä siinä missä missä tahansa muuallakin.

- Se pitää kuitenkin ymmärtää, että pelistä tulee erilainen kuin mitä normaalisti olemme tottuneet tekemään. IFK:lla on vakaa tapa pelata, he tuntevat meidät ja me tunnemme heidät. Pitää olla joustava pelissämme tietyissä asioissa ja estää heitä käyttämästä vahvuuksiaan.

- Kangaskolkka on hyvä maalintekijä, jota he käyttävät pelissään paljon. Pitää estää heitä pelaamasta omilla vahvuuksillaan meidän omien vahvuuksiemme kautta, Duarte kommentoi.

Duarten kohdalla matka ei ole ensimmäinen, jonka hän reissaa joukkueen mukana Maarianhaminaan. Portugalilaisluotsi oli jo viime vuonna Vepsun mukana "saarella."

- Toki Petri (Vuorinen) ja pelaajamme tuntevat Maarianhaminan kulttuurin pelata paljon paremmin, mutta selvästi siinä on nähtävissä ruotsalaisia vaikutteita. Sieltä on tullut muun muassa tapa pelata 4-4-2 järjestelmää, joka oli Ruotsissa pitkään perinteinen.

- IFK on hankkinut uusia pelaajia, jotka ovat myös hyviä. Heillä on vahvoja pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Olemme keskustelleet siitä, miten tuntuu kuin heitä yhdistäisi kentällä liima. Meillä on kuitenkin omat keinot, joihin me luotamme.

VPS:lla on edessä tiukka rupeama pelien suhteen. Sunnuntain pelin jälkeen Raita pelaa keskiviikkona kotona Ilvestä vastaan ja sen jälkeen taas sunnuntaina kotona HJK:ta vastaan.

- Kun meillä on tällainen ohjelma, niin harjoittelukuormitusta pitää miettiä eri tavalla. Olemme muokanneet rytmiä jo nyt. Unirytmi on tärkeä asia säilyttää ja se ei ole tällaisen ohjelman kanssa helppoa. Ravinnolla ja nesteytyksellä on iso merkitys niin ikään. Pelaajat noudattavat luonnollisesti saamiaan ohjeistuksia näiden suhteen.

- Toki pitää myös harjoitella. Huolimatta tiukasta tahdista me pystymme harjoittelemaan ja valmistelemaan pelaajiamme. Harjoittelua voi suunnitella ja toteuttaa niin eri tavalla. Pelaajia ei kuitenkaan voi valjastaa peliin pelkkiä videoita katsomalla.Meillä on tietysti myös viime vuotta laajempi ryhmä ja mahdollisuus rotaatioon. Luotamme jokaiseen jätkään, joka tässä joukkueessa on mukana.

Eilen informoimme loukkaantumisistilanteesta pitkäaikaisloukkaantuneiden suhteen. Heidän lisäkseen varmuudella reissusta on poissa myös Aatu Laatikainen.

- Hän ei lähtenyt joukkueen mukaan saatuaan pienen vamman. Kyse ei ole vakavasta vammasta, mutta koimme kuitenkin, ettemme halua ottaa riskiä hänen suhteen. Sen takia hän jäi tällä kertaa kotiin, Duarte sanoi.

Raportti: VPS tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa - ...
Tietoa Vepsun loukkaantumistilanteesta
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio