Runkosarjan huipennus huomenna Lemonsoft Stadionilla

20220910-143430110922_VPS-KUPS_eventwww1920x1080

VPS isännöi Hietalahdessa Veikkausliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella KuPS:ia. Viimeksi joukkueet kohtasivat huhtikuussa Kuopiossa, jolloin KuPS otti kaikki kolme pistettä 3–1 voitolla.


VPS on viimeiseltä kahdelta kierrokselta saanut tililleen yhden pisteen. Toissa kierroksella joukkue pelasi kotonaan 1–1 tasapelin HIFK:iä vastaan, ja viime kierroksella Vepsu taipui Seinäjoella pelatussa Pohjanmaan derbyssä SJK:lle numeroin 2–0. Runkosarjan viimeiselle kierrokselle lähdettäessä VPS on sarjataulukossa sijalla yhdeksän.


Runkosarjan päättymisen jälkeen Veikkausliiga jaetaan kahteen kuuden joukkueen sarjaan, ylempään sekä alempaan loppusarjaan, joissa kummassakin kaikki joukkueet pelaavat vielä viisi ottelua. VPS on jo varmuudella alemmassa loppusarjassa, ja loppukaudesta näyttäisi tulevan erittäin mielenkiintoinen. Alemman loppusarjan ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet pääsevät mukaan Veikkausliigan eurolopputurnaukseen kilpailemaan karsintapaikasta UEFA:n Konferenssiliigaan, sekä tämän lisäksi viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen joukkue jatkaa putoamiskarsintaan. Onnistuneella ottelulla KuPS:ia vastaan olisikin täten mahdollisuus saada tärkeitä pisteitä ja lähteä hyvällä momentumilla jatkosarjan otteluihin.


Veikkausliigan kärkikamppailussa mukana olevan KuPS:n pelit ovat sujuneet viime aikoina melko ailahtelevasti, ja viimeiseen kolmeen otteluun mahtuukin voitto, tasapeli sekä häviö. Viime kierroksella joukkue pelasi maalittoman tasapelin Ilvestä vastaan ja toissa kierroksella se kävi Turussa hakemassa 1–2 vierasvoiton FC Interistä. Vepsun tavoin myös KuPS on tehtaillut hyvän määrän maaleja tällä kaudella. Molemmilta joukkueilta löytyykin pelaajat Veikkausliigan maalipörssin jaetulta toiselta sijalta, sillä VPS:n Kalle Multanen ja KuPS:n Tim Väyrynen ovat molemmat viimeistelleet kymmenen täysosumaa tällä kaudella. Väyrysen lisäksi muita KuPS:n avainpelaajia ovat esimerkiksi maalivahti Johannes Kreidl, brasilialaistoppari Paulo Ricardo, keskikenttäpelaaja Janis Ikaunieks sekä Brentfordin organisaatiosta kesällä KuPS:iin siirtynyt Jaakko Oksanen.


VPS lähtee otteluun KuPS:ia vastaan ilman toppari Juhani Pikkaraista, joka on pelikiellossa viime kierroksella otetun punaisen kortin seurauksena. Hyvät uutiset kokoonpanon osalta kuitenkin ovat, että viime kierroksella korttitilin täyttymisen seurauksena pois olleet Joonas Vahtera ja Tete Yengi ovat takaisin joukkueen vahvuudessa, jonka lisäksi seuralegenda Steven Morrissey on tekemässä paluuta loukkaantumisen jäljiltä. VPS myös teki viime viikolla uuden hankinnan, kun maalivahti Joonas Immonen saapui Vepsuun.


- Alkukaudella pystyimme jo haastamaan KuPS:ia. Totta kai heillä on laadukas joukkue ja tosi paljon hyviä pelaajia. Heilläkin on muutamia huonompia tuloksia tullut välillä, että ei heilläkään ole aina peli kulkenut. Lähdemme totta kai kotikentällä aina voittamaan peliä ja tekemään mahdollisimman hyvää suoritusta. Jokainen peli elää kuitenkin omaa elämäänsä, niin kuin Seinäjoella huomattiin, että kaikkea voi sattua. Uskon että saamme jalkeille hyvän nipun ja pääsemme tosissaan haastamaan KuPS:ia, enkä näe mahdottomana voittaakaan peliä, VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi huomista ottelua.


Tällä viikolla julkistettiin myös Vepsun kotistadionin uusi nimi, Lemonsoft Stadion. Tämän kunniaksi huomisen ottelun liput ovat myynnissä alennushintaan alkaen 10 €. Ottelu alkaa kello 16.00 ja liput ovat ostettavissa ennakkoon täältä. Tervetuloa huomenna Lemonsoft Stadionille kannustamaan VPS voittoon!


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

9 Riku Jääskä

10 Steven Morrissey

12 Kareem Moses

13 Luis Carlos Murillo

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

21 Prosper Ahiabu

22 Joonas Immonen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

27 Gabriel Sillanpää

28 Roni Hudd

30 Joonas Vahtera

34 Antti-Ville Räisänen

77 Samu Alanko


VPS – KuPS

Veikkausliiga

Lemonsoft Stadion, Vaasa

11.9.2022 klo 16.00 

Otteluraportti: VPS - KuPS
Prosper Ahiabu ja Juhani Pikkarainen jatkavat Veps...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio