Otteluraportti: VPS - KuPS

VPS taipui sunnuntaina pelatussa runkosarjan päätösottelussa KuPS:lle numeroin 0–1. Voittomaali syntyi rangaistuspotkusta toisen jakson alussa Tim Väyrysen toimesta.


KuPS otti heti alussa pallonhallinnan, mutta VPS piti vierasjoukkueen hyvin pois paremmilta paikoilta lukuun ottamatta yhtä paikkaa, joka syntyi ottelun 20. peliminuutin paikkeilla. Anton Popovich onnistui lähettämään keskityksen aivan päätyrajan tuntumasta maalin eteen Gabriel Bispolle, jonka jatko kuitenkin meni niukasti ohi maalista. KuPS jatkoi pallonhallintaa, mutta Vepsun boksiin murtautuminen oli vierasjoukkueelle edelleen vaikeaa. Huippupaikkoja ei juurikaan nähty enempää ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.


Vierasjoukkue KuPS siirtyi johtoon aikaisin toisella jaksolla. Joona Veteli teki pitkän juoksun Vepsun rangaistusalueelle, jossa hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulle asteli Väyrynen, joka laittoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.


Maalin jälkeen VPS sai hyvin peliään käyntiin, mutta kumpikaan joukkue ei saanut juurikaan rakenneltua paikkoja itselleen. Kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, alkoi kuitenkin tapahtua. VPS loi hyvin painetta KuPS:n päätyyn ja lähellä maaliakin käytiin muutamaan kertaan. Ensin Prosper Ahiabu pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä, ja KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl torjui pallon eteensä. Kakkospalloon pääsi ensimmäinen Antti-Ville Räisänen, mutta hänenkään laukaus ei löytänyt tietänsä KuPS:n verkkoon. Heti seuraavassa tilanteessa Steven Morrissey löysi syötöllä Samu Alangon rangaistusalueen oikeasta kulmasta. Alangon laukaus kuitenkin viuhui ohi maalin. Kovasta viime minuuttien paineesta huolimatta VPS ei onnistunut maalinteossa ja kaikki kolme pistettä matkasivat täten KuPS:n mukana Kuopioon.


– Tiesimme oikeastaan jo ennen peliä, että KuPS tulee pitämään palloa ja me joudumme suhteellisen pitkiä aikoja puolustamaan syvällä. Näin tapahtui varsinkin siinä ensimmäisellä jaksolla. Ei se tietysti kivaa ole, mutta jätkät kyllä hoitivat sen hyvin. KuPS:lla taisi olla vain yksi läheltä piti paikka siinä ensimmäisellä jaksolla. Omassa pallollisessa pelaamisessa olimme vähän heikkoja. Luovuimme pallosta turhan helposti silloin kun se saatiin, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok ensimmäinen jakso, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo.


– Toinen jakso oli meiltä rohkeampaa pelaamista. Olimme parempia pallossa ja pystyimme pitämään sitä paremmin. Pääsimme siten vähän enemmän peliin mukaan.


– Annettiin aika halpa pilkku, ja minun silmin katsottuna se oli kuitenkin ainoa maalipaikka tokalla jaksolla mikä KuPS:lla oli. Sillä pilkulla sitten hävittiin peli. Saatiin loppuun hyvä mylly ja siinä oli tietysti useampikin semmoinen paikka, mistä jos se olisi vähän pomppinut meille, niin olisihan se voinut mennä maaliin. Ei se nyt välttämättä väärin olisi siinä ollut, että pallo olisi mennyt maaliin jostakin niistä paikoista, mutta kaiken kaikkiaan jätkät pelasivat mielestäni hyvän matsin.


– Mielestäni oli tärkeää, että me nyt oikeasti osoitimme, että pystymme puolustamaan ihan liigan parhaimpia joukkueita vastaan. Jätkät puolustivat tosi kurinalaisesti ja pystyimme pitämään KuPS:n pois vaarallisilta paikoilta. Mutta kyllähän tämmöinen peli tietysti harmittaa. Kyllä minä olisin sen pinnan jätkille suonut tuosta puolustustyöskentelystä ja siitä minkälainen mylly saatiin siihen loppuun. Totta kai olemme tosi pettyneitä, Nuorela päättää.


VPS:n runkosarjan sijoitus on täten kymmenes, ja ensi viikolla potkaistaan käyntiin jatkosarjan ottelut. VPS on tällä hetkellä kolme pistettä jäljessä viimeisestä eurokarsinta paikasta, kun taas putoamiskarsintapaikkaa pitävä FC Lahti on neljä pistettä Vepsua jäljessä. Loppukaudesta näyttäsi siis tulevan erittäin jännittävä ja jokaisessa pelissä on jaossa erittäin tärkeät pisteet.


VPS – KuPS 0–1 (0–0)

54' Tim Väyrynen


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen <- 90+1'

12 Kareem Moses

13 Luis Carlos Murillo <- 73'

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 78'

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi <- 73'

25 Samuel Lindeman

30 Joonas Vahtera <- 77'

Vaihtopelaajat:

22 Joonas Immonen

27 Gabriel Sillanpää

77 Samu Alanko -> 73'

9 Riku Jääskä -> 90+1'

10 Steven Morrissey -> 77'

28 Roni Hudd -> 78'

34 Antti-Ville Räisänen -> 73' 

Kolmosen kärkikamppailu huomenna Lemonsoft Stadion...
Runkosarjan huipennus huomenna Lemonsoft Stadionil...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio