Kolme pistettä Oulusta vakuuttavalla voitolla!

VPS kävi lauantaina hakemassa upean vierasvoiton Oulusta, kun AC Oulu kaatui numeroin 0–6. Maalinteossa onnistui peräti kuusi eri pelaajaa, jotka olivat Aleksi Pahkasalo, Kalle Multanen, Tyler Reid, Antti-Ville Räisänen, Tete Yengi, sekä Steven Morrissey.

VPS aloitti ottelun vahvasti, ja avausmaaliakaan ei tarvinnut kauaa odottaa. AC Oulun maalivahdin Calum Wardin harhasyöttö päätyi rangaistusalueen rajalle Kalle Multaselle, joka laukoi pallon kohti Oulun maalia. Pallo osui kuitenkin tolppaan, mistä se kimposi suoraan Tete Yengille. Yengi pelasi Aleksi Pahkasalon avoimeen maalipaikkaan, ja tuloksena on Pahkasalon kauden neljäs täysosuma.

Seuraava maali oli enemmän kuin lähellä vain paria minuuttia myöhemmin. VPS:n pitkän paineen jälkeen VPS sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa pallo päätyi rangaistusalueen rajalle Juhani Pikkaraiselle, joka sai hyvän laukauksen aikaiseksi. Laukaus kuitenkin jäi AC Oulun puolustajaan, mutta tuomari vihelsi pilliin käsivirheen merkiksi ja pallo matkasi pilkulle. Multasen antama rangaistuslaukaus suuntautui maalin keskelle, ja vaikka Ward ennusti vasemmalle, sai hän silti jalkansa väliin.

VPS piti AC Oulun hyvin pois maalipaikoilta, mistä kertoo esimerkiksi se, että kotijoukkue ei saanut ottelun aikana yhtäkään laukausta kohti VPS:n maalia. Paras AC Oulun maalipaikka nähtiin 38. peliminuutin kohdalla, kun Niklas Jokelainen pääsi loistavaan vetopaikkaan boksin rajalla. Kova veto meni kuitenkin VPS:n onneksi niukasti vasemmalta ohi.

Ensimmäisen jakson aivan viime minuuteilla VPS iski jälleen. Yengi lähti juoksuun oikealla laidalla, jonka jälkeen hän vapautti Multasen läpiajoon. Multanen viimeisteli pallon varmasti maalin kattoon ja tauolle lähdettiin Vepsun 2–0 johdossa.

Toinen jakso alkoi heti vauhdikkaasti. Pahkasalon pitkä keskitys löysi Yengin Oulun rangaistusalueen tuntumasta. AC Oulun puolustaja Miika Koskela kaatoi Yengin, ja joutui tämän seurauksena katselemaan punaista korttia. Rike tapahtui juuri rangaistusalueen ulkopuolella, joten tuloksena oli myös vapaapotku VPS:lle loistopaikaista. Pahkasalon hyvä vapaapotku torjuttiin, mutta pallo jäi kuitenkin pyörimään AC Oulun maalille. Lopulta pallo päätyi takaisin Pahkasalolle, joka laukoi pallon verkkoon. Tilanne kuitenkin tuomittiin paitsioksi, ja lukemat pysyivät kahdessa nollassa.

55. peliminuutilla nähtiin Vepsun kolmas osuma. Tyler Reid lähti tuttuun tapaan haastamaan oikealta laidalta keskelle, ja pelasi erittäin taidokkaasti vasemman jalkansa vapaaksi, jonka jälkeen tarkka maata pitkin lähtenyt laukaus takatolppaa kohti nosti Vepsun johtoaseman jo kolmeen maaliin. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Yengi lähti vasemmalta laidalta kohti keskustaa ja pudotti pallon Antti-Ville Räisäselle, joka viimeisteli debyyttimaalinsa tarkalla etutolppaa kohti suuntautuneella laukauksella.

Vielä 80. minuutin paikkeilla nähtiin kaksi Vepsun maalia. Ensimmäinen näistä syntyi, kun Reid lähetti kovan keskityksen oikealta laidalta kohti maalia, ja etutolpalle noussut Yengi ohjasi pallon jalallaan maaliin. Vain hetki tämän jälkeen Miika Niemi lähti pallon kanssa vasemmalta laidalta kohti Oulun rangaistusaluetta, ja onnistui ohittamaan Oulun puolustajan. Niemi kuitenkin kaadettiin ja pallo matkasi jo toistamiseen pilkulle, mistä Steven Morrissey sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Ottelun lopputuloksena oli erittäin vakuuttava 6–0 vierasvoitto, ja VPS nousee täten Veikkausliigan sarjataulukossa sijalle kuusi. Viimeksi VPS:ltä on nähty Veikkausliigassa yhtä suuri voitto vuonna 2000, kun TPS kaatui kotona numeroin 6–0. Yhtä isoa pääsarjatason vierasvoittoa raitapaidoilta saa hakea vuodelta 1949 asti.

– Ehdottomasti pirun hyvä fiilis jäi pelistä! Aluksi oli vähä mielessä, että saa todennäköisesti vääntää kovaa, kun kyseessä oli kuitenkin AC Oulun juhlaottelu ja pelin ajaksi oli luvattu hirmuhellettä. Tultiin mielestäni paremmalla jalalla peliin, ja saatiin tärkeä maali heti alkuun. Oikeastaan jopa vielä tärkeämpi oli se Kallen 2–0 maali, niin saimme lähteä tauolle vähän levollisimmin mielin. Toinen puoliaika meni vähän neppailuksi sen punaisen kortin myötä, mutta saatiin hoidettua se kuitenkin siististi, Antti-Ville Räisänen kommentoi.

– Omasta puolesta tuntuu totta kai pirun hyvältä saada ensimmäinen startti ja maali siihen päälle. Juhannuksen jäljiltä on muutenkin jalka tuntunut hyvältä, ja treenit ovat menneet hyvin, niin sitä jopa ehkä vähän osasikin odottaa, että nyt saisi paikan näyttää. Maali nyt oli ehkä pikemminkin kirsikka kakun päälle hyvin menneestä viikosta, Räisänen jatkaa.

Myös VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli erittäin tyytyväinen joukkueen otteisiin.

– Tietysti tosi tärkeä voitto kuuden pisteen pelistä. Jos AC Oulu olisi tänään voittanut, niin he olisivat karanneet meiltä tosi kauaksi. Nyt ollaan sitten ihan lähietäisyydellä, Nuorela kommentoi.

– Olimme hyviä alusta lähtien. Pystyimme prässäämään tosi aktiivisesti ja aggressiivisesti ja sitä myöten saatiin Oulun oma pelaaminen oikeastaan täysin tuhottua, eikä Oulu päässyt missään kohtaa heidän omalle mukavuusalueelle.

– Jo silloinkin kun peli oli 11 vastaan 11 olimme parempi joukkue ja pystyimme pelaamaan niin kuin halusimmekin, eikä AC Oulu pystynyt pelaamaan ollenkaan sitä omaa peliään. Sen takia minun mielestä ansaittiin tämä voitto täysin, Nuorela päättää.

Seuraavaksi VPS palaa takaisin Hietalahteen, kun ensi viikon lauantaina on luvassa kotiottelu IFK Mariehamnia vastaan. Hanki lippusi ennakkoon täältä!

AC Oulu – VPS 0–6 (0–2)

10' Aleksi Pahkasalo 0–1

45' Kalle Multanen 0–2

55' Tyler Reid 0–3

63' Antti-Ville Räisänen 0–4

78' Tete Yengi 0–5

80' Steven Morrissey 0–6