Vepsu hakee kolme pistettä Maarianhaminasta

20220529-212937raportti

VPS kävi hakemassa tärkeät kolme pistettä Maarianhaminasta sunnuntai iltana. Ensimmäisellä puoliajalla Kalle Multanen viimeisteli kaksi maalia, ja toisella puoliajalla Samba Sillah nosti VPS:n johdon jo kolmeen maaliin. Vielä ottelun lopussa IFK Mariehamn pääsi aloittamaan loppukiriä Joakim Latosen maalilla, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, ja pelin lopputuloksena oli Vepsun 1–3 voitto.


IFK Mariehamn aloitti pelin pirteästi ja teki Vepsun oman pallonhallinnan melko vaikeaksi. IFK Mariehamnin ensimmäisen jakson paras paikka nähtiin 12. peliminuutilla, kun pallo ajautui loistopaikkaan rangaistualueelle Robin Sidille, mutta veto kuitenkin painui maalista vasemmalta ohi.


30. minuutin paikkeilla peli alkoi kääntymään ja VPS pääsikin ensimmäisenä taululle. Sebastian Strandvallin tarjoilema kulmapotku löysi korkeimmalle hypänneen Kalle Multasen, joka puski pallon varmasti maaliin. Toista osumaa ei tarvinnut odottaa montaa minuuttia. Strandvall pääsi laukomaan pienestä kulmasta rangaistusalueen oikealta puolelta, ja Mariehamnin maalivahti Elmo Henrikssonin torjunnan jälkeen pallo jäi maaliviivan tuntumaan, josta Multanen kävi viimeistelemässä jo ottelun toisen maalinsa. Tauolle lähdettiin Vepsun 0–2 johdossa.


Toisella jaksolla Vepsu jatkoi siitä mihin se ensimmäisellä jaksolla jäi. Kolmas maali nähtiin, kun toista puoliaikaa oli kulunut noin vartin verran. Mariehamnin kulman jälkeen Samba Sillah pääsi huikealla juoksullaan läpiajoon, jonka jälkeen hän sijoitti pallon varmasti IFK Mariehamnin verkkoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tete Yengi pääsi vielä yrittämään maalintekoa. Yengi harhautteli rangaistusalueella vasemman jalkansa vapaaksi, ja sai hyvän laukauksen aikaiseksi, mutta Henriksson venyi torjuntaan.


Loppuottelun ajan IFK Mariehamn hallitsi peliä, ja sai luotua paljon painetta Vepsun päätyyn. Kavennusmaali nähtiin, kun peliä oli reilu kymmenen minuuttia jäljellä. Pallo pomppi Vepsun rangaistualueella Joakim Latoselle, joka pääsi viimeistelemään maalin kovalla laukauksella vasempaan alanurkkaan. IFK Mariehamn jatkoi painetta ja pallonhallintaa ottelun loppuun asti, mutta lisää maaleja ei enää nähty, ja ottelun lopputuloksena oli Vepsun 1–3 voitto.


– Tietysti tosi tärkeät kolme pistettä. Alla oli kaksi kotitappiota, ja nyt on kolmen viikon tauko tulossa, niin tietysti tärkeää saada ennen sitä hyvä tulos aikaiseksi, kertoo Vepsun päävalmentaja Jussi Nuorela.


– Kahdessa edellisessä pelissä pelasimme tosi hyvin, mutta emme saaneet tulosta aikaiseksi, ja nyt sitten voitimme, vaikka emme pelanneet ihan yhtä hyvin. Voitto maistuu tietysti hyvältä, mutta ennen kaikkea omassa pallollisessa pelaamisessa olimme sen verran huonoja tänään, että peli aaltoili päästä päähän, emmekä saaneet kunnon kontrollia. Tästä huolimatta olin koko ajan tosi luottavainen siitä, että jos me vähänkään teemme asioita hyvin, niin me tulemme voittamaan. Olimme vahvoja erikoistilanteissa, ja aina kun hyökkäsimme ja pääsimme vastustajan alueelle, olimme vaarallisia, kommentoi Nuorela.


Strandvallin loukkaantuminen oli totta kai tosi harmillinen. Toivotaan parasta, että ei olisi mitään älyttömän vakavaa, mutta se nähdään sitten myöhemmin, kertoo Nuorela.


– Todella tärkeät kolme pistettä, joten tietenkin loistavat fiilikset siitä. Ei meillä mikään pakkovoiton paikka ollut, mutta tärkeää että voitettiin joukkue, joka näyttäisi pelaavan samoista sijoista. Nyt on hyvä hetki ottaa vähän happea futiksesta ja tauon jälkeen levänneenä jatketaan hommia, kommentoi kaksi maalia viimeistellyt Kalle Multanen.


Nyt on vuorossa maajoukkuetauko, ja seuraavan kerran Vepsu nähdään tositoimissa Veikkausliigassa 18.6. lauantaina, kun joukkue matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.


IFK Mariehamn – VPS 1–3 (0–2)

33' Kalle Multanen 0–1

38' Kalle Multanen 0–2

64' Samba Sillah 0–3

78' Joakim Latonen 1–3


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström <- 71'

5 Mikko Pitkänen

8 Sebastian Strandvall <- 63'

11 Samba Sillah <- 90+3'

14 Tete Yengi <- 90+3'

17 Kalle Multanen

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

25 Samuel Lindeman <- 71'


Vaihtopelaajat:

7 Aleksi Pahkasalo -> 90+3'

10 Steven Morrissey -> 90+3'

12 Kareem Moses -> 71'

19 Gustaf Backaliden -> 71'

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

34 Antti-Ville Räisänen -> 63' 

VPS isännöi HJK:ta suomen Cupin neljännesvälieriss...
Pistejahtiin Maarianhaminaan
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio