VPS hakee tärkeät kolme pistettä Tampereelta!

VPS kävi sunnuntaina potkaisemassa käyntiin Veikkausliigan Haastajasarjan, kun vastaan asettui Ratinan stadionilla Ilves. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen toinen jakso oli kunnon maalijuhlaa ja loppuen lopuksi kaikki kolme pistettä matkasivat Vaasaan Vepsun 2–3 voitolla.


Vepsu aloitti pirteästi ja saikin pelattua pari kelpo paikkaa itselleen ottelun ensiminuuteilla. Ensimmäisen jakson paras maalipaikka VPS:ltä nähtiin vartin pelin jälkeen, kun Tete Yengi sai pallon itselleen syvällä Ilveksen päädyssä hyvän Vepsun prässin seurauksena. Yengi levitti pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle Kalle Multaselle, joka sai laukauksen aikaiseksi, mutta Ilves-vahti Eetu Huuhtanen venyi kuitenkin torjuntaan.


Ilves sai peliään paremmin kasaan ensimmäisen jakson edetessä, ja kotijoukkueen paras maalipaikka nähtiin, kun Petteri Pennanen onnistui murtamaan Adam Larssonin vapaaseen vetopaikkaan Vepsun boksissa. VPS:n maalinvartija Oskari Forsman venyi kuitenkin torjumaan Larssonin oikeaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen.


Maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin 0–0 tasatilanteessa.


– Ensimmäisellä jaksolla puolustimme hyvin ja kurinalaisesti koko joukkueena. Vaikka siinä oli muutamia semmoisia pidempiä jaksoja, että Ilves piti aika paljon palloa ja puolustimme aika syvällä, niin teimme sen kuitenkin mielestäni ihan hyvin ja onnistuimme pitämään Ilveksen aika hyvin pois vaarallisilta paikoilta, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo ensimmäisestä puoliajasta.


– Sitten taas kuitenkin omissa hyökkäyksissä olimme ihan teräviä ja suhteellisen vaarallisia. Saimme siihen kaksi tai kolme minun mielestäni aika hyvää maalipaikkaa. Sen lisäksi saimme aika paljon erikoistilanteita. Meillä oli pari sivuvaparia ihan hyvältä paikalta ja aika paljon kulmapotkuja, mitkä olivat vähän semmoisia läheltä piti tilanteita. Mielestäni ei olisi ollut vääryys, vaikka olisimmekin johtaneet puoliajalla. Vähän jopa harmitti, että peli oli 0-0 vielä siinä vaiheessa. Puolustimme hyvin ja kuitenkin olimme mielestäni selkeästi vaarallisempi omissa hyökkäyksissämme kuin Ilves, Nuorela summaa ensimmäisen jakson.


Toinen jakso oli yhtä suurta maalijuhlaa. Ilves pääsi heiluttamaan verkkoja heti ensimmäisen jakson alkuun, kun Eric Otengin upea kaukolaukaus päätyi Vepsun maalin ylänurkkaan. Kotijoukkue oli jo lähellä siirtyä kahden maalin johtoon, kun Larsson pääsi Oiva Jukkolan alustuksesta laukomaan huippupaikasta aivan maalin edestä. Forsman sai kuitenkin kätensä väliin ja peli pysyi yhdessä nollassa.


Vepsu ei lannistunut Ilveksen johtomaalista, vaan tulikin nopeasti tasoihin ja ohi. Ensin Jesper Engström laittoi loistavan syötön Ilveksen rangaistusalueelle, joka tavoitti Joonas Vahteran kautta Yengin. Yengi siirsi pallon vierelleen Multaselle, jolle oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Vain paria minuuttia myöhemmin Miika Niemi pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta lähettämään kovan vedon kohti maalia. Yengi oli maalin edessä ohjaamassa palloa, mutta Huuhtanen venyi hienoon jalkatorjuntaan. Multanen oli kuitenkin maalintekijän vainullaan kakkospallossa ja siirsi vieraat johtoasemaan.


VPS iski kolmannen maalinsa, kun ottelua oli jäljellä noin kaksikymmentä minuuttia. Ilveksen puolustuksen heikon pelaamisen seurauksena Yengi pääsi lähettämään päätyviivan tuntumasta matalan keskityksen maalille. Keskitystä oli vastaanottamassa Vahtera, joka laittoi liukumalla pallon Ilveksen verkkoon.


Ilves pääsi vielä kaventamaan lisäajalla, kun Petteri Pennasen keskitys ohjautui Vepsun puolustuksen kautta Kai Meriluodolle, joka puski pallon maaliin. Pian tämän jälkeen ottelu kuitenkin vihellettiin päättyneeksi ja kaikki erittäin tärkeää kolme pistettä matkasivat Vaasaan.


– Toisen puoliajan alku oli tietysti shokki. Tuommoinen unelma laukaus ihan yläpesään, niin sille ei voinut mitään. Toki se tilanne mistä se lähti, niin senhän me puolustimme huonosti. Sen maalin jälkeen tietysti kesti vähän aikaa, että toivuimme siitä. Olimme vähän niin kuin liukkaalla jäällä siinä koko ajan ja siinä oli semmoinen Ilveksen momentumi maalin jälkeen. Siinä kohtaan muun muassa tarvittiin Forsmanilta se yksi huippupelastus. Jos peli olisi ollut 2–0 siinä, niin siitä olisi ollut todella vaikea nousta. Mutta oikeastaan heti sen huipputärkeän torjunnan jälkeen saimme tehtyä tasoitusmaalin, ja sitten oikeastaan heti perään teimme sen toisenkin maalin. Siinä sen tasoituksen jälkeen Ilves oli taas vähän shokkitilanteessa ja aika sekaisin. Saimme hyvin lyötyä painetta toiseen päähän, ja sitten totta kai kun saimme sen 2 -1 maalin siihen heti perään, niin siinä vaiheessa meillä oli tosi hyvä draivi päällä ja Ilves oli kyllä aika sekaisin, eivätkä he oikeastaan päässeet peliin mitenkään mukaan. Sitten vielä tehtiin se kolmas maali, mikä tuntui tietysti aika vapauttavalta siinä kohtaa, Nuorela summaa toisen jakson.


– Kaiken kaikkiaan sanoisin, että ansaitsimme voiton tänään. Puolustimme mielestäni aika kurinalaisesti ja tiiviisti, eikä Ilveksellä ollut montaa semmoista oikeasti vaarallista paikkaa. Itse hyökkäsimme taas aika terävästi, Nuorela kertoo.


– Kaiken kaikkiaan jätkiltä tosi hyvä reaktio siihen, että menimme siinä toisen puoliajan alussa tappiolle ja olimme vähän aikaa sekaisin. Tulimme hyvin peliin mukaan. Kaiken kaikkiaan tietysti todella iso ja tärkeä voitto, ja nyt kun tiedetään mitä Maarianhaminassa tällä hetkellä tapahtuu, niin kyllähän tämä oli meille super-iso voitto. Seuraavan kerran kun menemme Lahteen pelaamaan, niin pääsemme sinne tosi hyvistä asemista. Hyvä voitto kovaan paikkaan, niin täytyy tietysti olla todella ylpeä joukkueesta. Hieno suoritus, Nuorela päättää.


Seuraavaksi on vuorossa puolentoista viikon maajoukkuetauko. VPS jatkaa pelejään keskiviikkona 28. syyskuuta, kun joukkue kohtaa vieraissa FC Lahden. Samalla viikolla VPS pelaa myös Haastajasarjan ensimmäisen kotiottelunsa, kun HIFK saapuu Lemonsoft Stadionille sunnuntaina 2. lokakuuta. Varmista lippusi tähän kamppailuun jo ennakkoon tämän linkin kautta!


Ilves - VPS 2–3 (0–0)

47′ Oteng 1–0

56′ Multanen 1–1

58′ Multanen 1–2

69′ Vahtera 1–3

90+1′ Meriluoto 2–3


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

30 Joonas Vahtera <- 74'

77 Samu Alanko <- 82'

Vaihtopelaajat:

22 Joonas Immonen

2 Josep Nuorela -> 82'

27 Gabriel Sillanpää

9 Riku Jääskä -> 74'

7 Aleksi Pahkasalo

10 Steven Morrissey

28 Roni Hudd 

Radio Hietalahden uusin jakso nyt kuunneltavissa
VPS matkaa Tampereelle kohtaamaan Ilveksen Haastaj...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio