VPS:lle neljännes peräkkäinen voitto!

VPS kohtasi syksyisessä lauantai-illassa Lemonsoft Stadionilla AC Oulun. Joonas Vahteran ja Riku Jääskän maalit varmistivat kotijoukkueelle 2-1 tuloksella jo neljännen peräräkkäisen voiton. Ensi viikonloppuna pelattavaan Veikkausliigan päätöskierrokseen on siis täten selvät asetelmat, voitolla tai tasapelillä VPS pääsee eurolopputurnaukseen, kun taas häviö tarkoittaisi yhdeksännettä sijaa ja täten kauden päättymistä.


Ottelun ensimmäinen hyvä paikka nähtiin kotijoukkueelta. Tyler Reid lähetti pallon oikealta laidalta maalille, missä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa tällä kaudella oleva Riku Jääskä pääsi päineen keskityksen väliin. Pusku kuitenkin suuntautui ohi maalista.


VPS sai tämän jälkeen kovaa painetta AC Oulun päätyyn, mutta vaarallisen näköisistä hyökkäyksistä huolimatta viimeinen ratkaisu jäi uupumaan. Pitkään jatkunut paine kuitenkin palkittiin 26. peliminuutilla, kun Reid lähetti jälleen oikealta laidalta keskityksen kohti maalia ja Joonas Vahtera jatkoi päällään pallon maaliin.


Maalin jälkeen VPS pysyi edelleen pelin hallinnassa ja toinen maali oli erittäin lähellä VPS:n kulmapotkutilanteessa. Vahteran antama hyvä kulmapotku suuntautui kohti maalilla ollutta Mikko Pitkästä, mutta hänen puskunsa suuntautui ylärimaa hipoen yli maalin.


AC Oulu tuli 34. peliminuutilla tasoihin kuin tyhjästä. Rafael Floron upea yläriman kautta sisään mennyt. kaukolaukaus yllätti koko VPS:n puolustuksen, ja peli siirtyi näin tasoihin. Loppujaksolla ei juurikaan enää maalipaikkoja nähty, ja tauolle lähdettiin näin 1–1 tasatilanteessa.


Toisen jakson ensimmäinen huippupaikka nähtiin VPS:n kulmatilanteesta. Vahteran antama kulmapotku pomppi maalin eteen Jääskälle, joka sai kelpo laukauksen aikaiseksi. AC Oulun maalivahti Calum Ward kuitenkin piti pelin tasoissa hyvällä reaktiotorjunnalla.


VPS pääsi lunastamaan johtoasemansa takaisin 58. peliminuutilla. Jääskä sai pallon itselleen boksin rajalla, jonka jälkeen hän ohitti AC Oulun puolustajan, ja viimeisteli maalin varmalla laukauksella. Kyseessä oli samalla hänen debyyttimaalinsa Veikkausliigassa.


AC Oulun toisen jakson ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin, kun Floron kaukaa lähtenyt keskitys läpäisi yllättäen kaikki Vepsun maalilla olleet pelaajat ja pomppi täten vaarallisesti kohti VPS:n maalia. Forsman kuitenkin sai aivan viime hetkillä sormensa väliin, ja pallo ohjautui tolppaan.


Tämän jälkeen hyvää peliä pelannut Floro pääsi jälleen kerran lataamaan kaukaa, mutta Forsman oli tilanteessa hyvin hereillä ja torjui kovan laukauksen helpohkosti. Kotijoukkueen loppuottelun paras paikka nähtiin nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi Roni Hudd laukoi pallon ylärimaan. Lopussa Oulu sai vielä erittäin kovaa painetta VPS:n maalille, mutta VPS:n puolustus kesti hyvin ja tuloksena oli Vepsun jo neljäs peräkkäinen voitto.


VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli varsin tyytyväinen joukkueen otteisiin.


– Tietysti neljäs voitto putkeen tuntuu hyvältä. Sanoisin, että kun katsotaan koko 90 minuuttia, niin mielestäni ansaitsimme voiton. Sanoin jätkille tuossa puoliajalla, että ensimmäinen jakso oli minun näkökulmastani ihan huippujakso. Peli oli 1–1, mutta kaikki näkivät minkälaisen maalin Oulu teki. Muuten ensimmäinen jakso oli meiltä loistava. Prässi toimi hyvin ja pelin avaamisessa ei ollut mitään ongelmia. Saimme luotua paljon paikkoja ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Jos en nyt ihan väärin muista, niin Oululla ei ollut yhtään kunnollista maalipaikkaa ensimmäisellä jaksolla. Se Oulun maali tuli kuin tyhjästä, ja eihän siinä voi tehdä muuta, kun nostaa kädet pystyyn ja sanoa että hieno maali.


– Toisen jakson alku oli aika samanlainen ja saimme sen maalin siihen. Mitä pidemmälle peli kuitenkin meni, niin Oulu sai pallonhallintaa. Me teimme ison työn puolustamisen kannalta ja rupesimme pikkuhiljaa väsymään, emmekä saaneet enää ylhäältä prässiä päälle, mikä ajoi meitä syvemmälle ja syvemmälle sinne omaan boksiin. Sanoisin kuitenkin, että jätkät puolustivat sen todella hyvin. Olemme nyt tässä viime aikoina pystyneet puolustamaan aika hyvin matalassakin blokissa, että ei meille helppoja maaleja tehdä. Jätkät hoitivat tänään homman isolla sydämellä. Oikeastaan se viimeinen ehkä vartti oli semmoinen, että paine kasvoi aika isoksi ja silloin vasta mielestäni Oulu sai muutamat hyvät paikat, mistä he ehkä olisivat voineet tehdä maalin. Mutta toisaalta aika hyvin siellä oli meidän jätkillä vähän jalkaa edessä tai jotain muuta, että ihan semmoista satavarmaa paikkaa siinä ei ollut ollenkaan. Jos katsoaan koko peliä, niin meillä oli paremmat maalipaikat. Totta kai, kun oli se paine tuossa lopussa, niin silloin voi käydä aina mitä tahansa, mutta koko 90 minuutin ajalta olen erittäin tyytyväinen siihen kuinka pelasimme.


Ensi viikon lauantaina pelataan eurolopputurnauspaikkojen kannalta ratkaiseva kauden viimeinen ottelu, kun VPS matkaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Tähän otteluun on selvät asetelmat, voitolla tai tasapelillä VPS pääsee eurolopputurnaukseen, kun taas häviö tarkoittaisi kauden päättymistä.


VPS – AC Oulu 2–1 (1–1)

26' Joonas Vahtera 1–0

34' Rafael Floro 1–1

58' Riku Jääskä 2–1


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

9 Riku Jääskä <- 68'

17 Kalle Multanen <- 85'

20 Tyler Reid <- 73'

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman <- 85'

30 Joonas Vahtera <- 68'

Vaihtopelaajat:

22 Joonas Immonen

2 Josep Nuorela -> 85'

77 Samu Alanko -> 73'

14 Tete Yengi

10 Steven Morrissey -> 68'

28 Roni Hudd -> 68'

34 Antti-Ville Räisänen -> 85'

Samuel Lindeman ja Mikko Pitkänen jatkavat Vepsuss...
Ensi kauden kausikortit tulevat myyntiin huomenna
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio