VPS matkaa Seinäjoelle kohtaamaan Pohjanmaan derbyssä SJK:n

20220902-152228WhatsApp-Image-2022-09-02-at-11.43.59

Lauantaina 3. syyskuuta koittaa kauan odotettu kauden toinen Pohjanmaan derby, kun VPS matkaa Seinäjoelle kohtaamaan SJK:n. Ensimmäinen derby päättyi Hietalahdessa Vepsun vahvoista otteista huolimatta SJK:n 0–1 vierasvoittoon. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo, että ensimmäisestä derbystä jäi kaksijakoiset fiilikset ja että nyt on revanssin paikka.


– Pelasimme silloin tosi vahvan pelin. Hallitsimme peliä ja olihan siinä myös pari vähän epäselvää tuomiota SJK:n boksissa, mitkä eivät kääntyneet meidän hyväksi. Kuitenkin hävittiin peli yksi nolla. Siinä oli niin sanotusti pisteet tarjolla, mutta ei pystytty ottamaan niitä. Siinä mielessä nyt on tietysti aika kova revanssin paikka, Nuorela kertoo.


Vepsulla on alla kaksi kotiottelua, joista toinen päättyi häviöön ja toinen tasapeliin. Toissakierroksella VPS taipui vaiherikkaan ottelun jälkeen FC Lahdelle numeroin 2–3, ja viime kierroksella Vepsun ja HIFK:n tiukka kamppailu päättyi 1–1 tasapeliin. Sarjataulukossa VPS majailee yhdeksännellä sijalla.


– Tuloksen tekemiseen auttaa tietysti aika paljon se, että ei päästetä maaleja. Meidän pitää myös saada virheet omassa päässä pois ja sitä myöten saada aikaan ehjää puolustuspelaamista. Olemme kuitenkin osoittaneet, että pystymme tekemään ihan hyvin maaleja, että siitä homma ei ole ollut kiinni. Meidän pitää saada semmoinen ehjä kokonaisuus aikaan ja saada yksittäiset isot virheet pois. Virheitä tulee aina, se on selvää, mutta useampi selkeä virhe peräkkäin samassa tilanteessa tietysti usein tietää aika huonoa tulostaululla. Semmoinen yleisilme pelaamisessa on kuitenkin ollut ihan ok, että en ole siitä huolissani, Nuorela kertoo.


VPS lähtee huomiseen otteluun ilman kahta tärkeää hyökkäyksen palasta, kun Tete Yengi ja Joonas Vahtera ovat pelikiellon seurauksena sivussa ottelusta.


– Kyllähän jokainen varmasti ymmärtää, että he ovat aika tärkeitä palasia meidän hyökkäyspelaamisessamme. Totta kai siinä on iso aukko täytettävänä. Aina on kuitenkin joitakin pelaajia pois. Harvoin pääsee pelaamaan siten että olisi kaikki käytettävissä. Totta kai siinä tulee mahdollisuus muille pelaajille ja heidän myös sitten pitää pystyä ottamaan sitä roolia. Meidän kokonaisuuteemme tämä ei vaikuta, mutta totta kai he ovat isoja yksilöitä meidän hyökkäyspelaamisessamme, Nuorela toteaa.


Huomenna jaossa olevat pisteet ovat erittäin tärkeät SJK:lle taistelussa ylemmän jatkosarjan paikasta. Joukkue pitää tällä hetkellä hallussaan kuudennetta sijaa, joka on samalla myös viimeinen ylempään jatkosarjaan oikeuttava paikka. Viime kierroksen vastustajat ovat olleet erittäin kovia, mutta tulosta on silti tullut hyvin. Toissakierroksella SJK kaatoi komeasti kotonaan Veikkausliigaa johtavan KuPS:n numeroin 2–1, mutta viime kierroksella se taipui vieraissa HJK:lle numeroin 1–0.


– SJK on sen ensimmäisen pelin jälkeen muuttanut peliryhmitystänsä ja muutenkin vähän pelitapaansa. He ovat selkeästi parantaneet omaa peliään mitä pidemmälle kausi on mennyt, että siinä mielessä tulossa varmasti erilainen SJK kuin siinä ensimmäisessä pelissä. SJK:ssa on paljon laadukkaita pelaajia ja siellä sekä pelaajat että valmennus haluavat, että he pitävät paljon palloa. He lähtevät pelaamaan pelin ja pallon hallinnan kautta ja haluavat sitä kautta kontrolloida peliä. Se on tietysti semmoinen asia, mikä meidän pitää pyrkiä estämään, Nuorela ennakoi.


Ottelu alkaa kello 17.00 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta! Derbytunnelmaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti tulla fiilistelemään paikanpäälle ja VPS:n kannattajat voivatkin ostaa lipun Vepsun kannattajapäätyyn 10 € hintaan tämän linkin kautta.


SJK - VPS

Veikkausliiga

OmaSp Stadion, Seinäjoki

3.9.2022 klo 17.00 

VPS taipui SJK:lle Pohjanmaan derbyssä
Joonas Immonen vahvistamaan VPS:n maalivahtiosasto...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio