VPS voitti Valkeakoskella – Tulos ei kuitenkaan riittänyt europaikkaan

Sunnuntaina pelattiin eurolopputurnauksen finaalin ratkaiseva toinen osaottelu, kun VPS matkasi Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. VPS lähti otteluun kolmen maalin takaa-ajoasemasta, mutta pääsi nopeasti tulostaululle. Haka kuitenkin tuli tasoihin ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa. Toisella jaksolla VPS eteni jälleen johtoon, mutta enempää ei maaleja nähty ja täten europaikka jäi vain haaveeksi.

 

VPS tuli otteluun erittäin pirteästi ja sai luotua hyvin hyökkäyksiä. Tärkeä ensimmäinen maali nähtiin hieman yli kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Riku Jääskän antama hyvä kierteinen sivuvapaapotku löysi takatolpalle nousun tehneen Antti-Ville Räisäsen, joka puski pallon maaliin.

 

VPS jatkoi ottelun hallintaa, kunnes kotijoukkue Haka tuli tasoihin puolen tunnin paikkeilla. Tino Purme lähetti keskityksen VPS:n rangaistusalueelle, mistä Atte Sihvonen pääsi maalin edestä puskemaan pallon VPS:n verkkoon. Loppujaksolla ei enempää maaleja nähty ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

 

Toisen jakson alkuun Haka sai vapaapotkun aivan boksin rajalta. Lee Irwin laittoi vapaapotkusta keskityksen takatolpalle, mistä Luiyi De Lucas ohjasi pallon maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä De Lucas pelasi palloa kädellään.

 

VPS:n toisen jakson ensimmäinen huippupaikka nähtiin, kun VPS:n vastahyökkäyksen päätteeksi Tete Yengi harhautteli vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi kohti maalia. Hakan maalivahti Aatu Hakala kuitenkin torjui Yengin laukauksen ja ottelu pysyi tasalukemissa.

 

VPS lunasti johtopaikkansa takaisin, kun peliä oli jäljellä hieman vajaat 20 minuuttia. Jesper Engström lähetti vasemmalta laidalta keskityksen takatolpalle, mistä Joonas Vahtera jatkoi pallon päällään maaliin.

 

Loppujakson ajan VPS sai hyvin painetta Hakan päähän ja maalipaikkojakin nähtiin, mutta kotijoukkueen puolustus piti ja täten ottelun lopputuloksena oli VPS:n 1–2 voitto. Haka lunasti täten itselleen karsintapaikan Konferenssiliigaan yhteisnumeroin 4–2.

 

- Jos olisimme viimeistelleet tänään vähän paremmin, niin tästä olisi tullut oikeasti tiukkaa. Siinä mielessä täytyy tietysti nostaa hattua jätkille, että kaikki pelasivat huippumatsin tänään, eikä kukaan ei antanut periksi missään vaiheessa. Vähän harmittaa. Isosta etumatkasta huolimatta meillä oli tänään kuitenkin kaikki saumat viedä tämä peli vielä vähän pidemmälle, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kommentoi.

 

Koko kuluneen kauden Nuorela summaa seuraavasti.

 

- Lähdimme kauteen altavastaajina ja ainoana nousijajoukkueena. Ei meille ihan hirveästi mahdollisuuksia annettu ennen kauden alkua. Mutta oikeastaan alusta lähtien näytimme, että kuulumme tähän sarjaan ja pystymme täällä pärjäämään. Varsinkin kotona oli paljon pelejä, jotka hävisimme yhdellä maalilla, vaikka aika monesti pelinkuvan mukaan meidän ei olisi tarvinnut niitä hävitä. Siinä mielessä harmittaa, että emme onnistuneet kotona tuloksen tekemisessä, vaikka pelasimme siellä kauden parhaimmat pelit. Vieraissa saimme tulosta aikaiseksi, ja aika pitkään havittelimme jopa top kuutosta. Sitten tuli semmoinen heikompi jakso, jolloin meillä oli aika paljon pelaajia pois. Varsinkin puolustuslinja vaihteli oikeastaan joka peliin tosi paljon, ja meiltä oli tärkeitä pelaajia pois.

 

- Kun lähdimme pelaamaan alaloppusarjaa, ei meillä ollut siinä vaiheessa muuta tavoitetta kuin säilyttää sarjapaikka. Kahden ensimmäinen pelin jälkeen sarjapaikka varmistui kahdella voitolla, ja aloimme miettimään, että tässähän voisi olla pienet saumat lähteä kilpailemaan vielä europaikasta. Siinä itse asiassa vähän vitsailtiin joukkueen kanssa, ja laskimme silloin Lahdessa, että se vaatisi todennäköisesti kahdeksan voittoa viimeisestä yhdeksästä pelistä. Voitimme seitsemän ja pelasimme yhden tasapelin. Se ei riittänyt, vaan olisi pitänyt ainakin se kahdeksan ottelua voittaa. Tietysti uskomaton loppukausi joukkueelta ja huikea venyminen tähän loppuun. Kyllähän tästä nyt tosi positiivinen kausi tietysti tuli sitten.

 

VPS kiittää kaikkia mukana olleita kuluneesta kaudesta! Joukkue nähdään Veikkausliigakentillä myös ensi kaudella, ja voit nyt lunastaa kausikorttisi etuhintaan vielä 31. lokakuuta asti. Ohjeet ja lisätietoja löydät täältä.

 

FC Haka – VPS 1–2 (1–1)

13’ Antti-Ville Räisänen  0–1

20’ Atte Sihvonen 1–1

73’ Joonas Vahtera 1–2

 

VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

9 Riku Jääskä

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen <- 46’

20 Tyler Reid <- 90’

21 Prosper Ahiabu

23 Miika Niemi <- 86’

34 Antti-Ville Räisänen

 

Vaihtopelaajat:

22 Joonas Immonen

2 Josep Nuorela

10 Steven Morrissey

28 Roni Hudd -> 90’

30 Joonas Vahtera -> 46’

77 Samu Alanko -> 86’

13 Luis Carlos Murillo

 

 

Kutsu VPS:n päättäjäisiin!
VPS pelaa huomenna europaikasta Valkeakoskella!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio