Martin Kompalla liittyy Vaasan Palloseuraan

Kompalla-artikkelikuv_20190122-104041_1

Maalivahti Martin Kompalla on solminut sopimuksen Vaasan Palloseuran kanssa. Saksassa syntynyt 26-vuotias maalivahti aloitti uransa Borussia Mönchengladbachin akatemiassa ja on sen jälkeen pelannut useissa saksalaisseuroissa. Kompallalla on vyöllään myös nuorten maaotteluita Puolan paidassa.

- Sukuni on alun perin Puolasta, mutta koen olevani enemmän saksalainen kuin puolalainen. Pelasin juniorivuoteni Mönchengladbachissa ja siirryin sieltä 2. Bundesliigan VfL Bochumin edustusjoukkueeseen. Viimeksi pelasin SV Straelenissa, joka on pienempi seura Saksassa. Sain siellä kuitenkin paljon pelejä ja se oli minulle hyväksi, kertoo Kompalla.

Vepsussa on käynyt tammikuun aikana näytillä useita maalivahteja. Kompalla harjoitteli joukkueen kanssa noin puolentoista viikon ajan. Lopulta Kompalla ja VPS solmivat yksivuotisen sopimuksen. Kompalla uskoo, että hänen syöttötaitonsa tekivät vaikutuksen Vepsun valmennukseen.

- Olen hyvä pelaamaan jalalla. Pelaan myös melko korkealla, joten pystyn katkaisemaan vastustajan läpisyötöt. Olen siis hyvin moderni maalivahti, sanoo Kompalla.

Päävalmentaja Petri Vuorinen on ollut tyytyväinen näkemäänsä saksalaisvahdin kohdalla. Kompallan tasaiset otteet harjoituksissa tekivät vaikutuksen VPS-luotsiin.

- Me etsimme tiettyjä ominaisuuksia maalivahtien kohdalla. Martinin torjuminen ja siihen liittyvät asiat ovat hyvällä tasolla. Päätöksentekokyky ja peliäly ovat myös riittävällä tasolla. Toki on myös sellaisia asioita, joita emme nähneet testijakson aikana. Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita, joita voimme työstää, kommentoi Vuorinen.

Kompallan ensivaikutelma Vaasasta ja seurasta on ollut positiivinen.

- Kaupunki on erittäin kaunis ja on hienoa olla meren vieressä. Seuralla on pitkät perinteet Suomessa ja olosuhteet ovat hyvällä tasolla. Täällä on kaikki, mitä pelaaja voi tarvita ja lisäksi vielä hieno stadion. Olen iloinen, että olen täällä, kertoo hyväntuulinen saksalainen.

Suomen Cup alkaa Vepsun osalta jo tämän viikon perjantaina vierasottelulla SJK:ta vastaan. Kompalla odottaa tosipelien alkua innolla.

- Olemme tehneet paljon töitä viimeisten viikkojen aikana. Valmentajat ovat omistautuneita työlleen ja pelaajat ovat taitavia. Uskon, että saamme hyvän tuloksen perjantaina, päättää Kompalla.

Suomen Cupin kotiavaus pelataan Fennia Arenassa KuPSia vastaan lauantaina 2.2. klo 17:45. Liput ovat myynnissä Vepsun verkkokaupassa.

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019 TÄSTÄ

Vepsulle harmittava takaisku – Kujanpää pitkään po...
”Haluan valmentaa Mestarien Liigassa”- Andre Alfre...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio