Raportti: ”Pojat näyttivät miehiltä” – Akatemia voitti kauden avausottelunsa

Kajha-raportti

VPS J Akatemia kohtasi Kakkosen kauden avausottelussaan Kajaanin Hakan vieraskentällä. Akatemian kausi alkoi hienolla voitolla lukemin 1-3 (1-2). Jesse Kankaanpää iski ottelun avausmaalin 6. peliminuutilla. Eetu Pullola viimeisteli Akatemian toisen maalin, kun pelikellossa oli 37 minuuttia, mutta KajHa kavensi pelin vielä ensimmäisen jakson loppussa. Kankaanpää teki ottelun toisen maalinsa tunnin pelin jälkeen ja Akatemia marssi lopulta vakuuttavaan voittoon. Päävalmentaja Andre Lourenço oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Aloitimme ottelun todella hyvin ja meillä oli kolme hyvää maalipaikkaa, joista teimme yhdestä maalin. Hallitsimme peliä pallollisena ja ilman palloa. Meillä oli paljon maalipaikkoja ja Akseli Lehtimäki sekä Jesse Kankaanpää olisivat voineet molemmat tehdä hattutempun. Teimme toisen maalin kulmapotkusta, joka meni juuri niin kuin olimme harjoitelleet. Sitten päästimme tyhmän maalin, koska emme purkaneet palloa boksistamme. Sen jälkeen olimme hieman vaikeuksissa, mutta aloitimme toisen jakson erittäin hyvin ja teimme lopulta kolmannen maalin. Tämä oli hyvä voitto, mutta se on takanapäin. Meillä on edessä paljon pelejä, jotka haluamme voittaa. Haluamme voittaa jokaisen ottelun. Olemme täällä kilpailemassa, Lourenço kertoi.

Akatemian pre-season oli monella tapaa vaikea. Tulokset olivat heikkoja ja loukkaantumiset riivasivat joukkuetta. Voitto kauden avausottelusta oli tärkeä nuorelle joukkueelle.

- On aina tietysti parempi voittaa kuin hävitä tai pelata tasan. Olen tyytyväinen voittoon, mutta olen vielä tyytyväisempi peli-ilmeeseemme. Pojat näyttivät miehiltä. Pelaajat tekivät kaiken mitä pyysin ja tämä oli hyvä alku kaudelle. Valmistauduimme peliin erittäin hyvin ja pelaajilla oli tarkat ohjeet. Matkustaminen ja kaikki pienet yksityiskohdat, jotka ovat minulle tärkeitä, sujuivat hyvin. Kaikkien pienien yksityiskohtien takia pelaajat olivat keskittyneitä ja itsevarmoja. Nyt kaikki tietävät, että olemme vaikea vastustaja, portugalilainen kommentoi.

Akatemian pelit jatkuvat ensi sunnuntaina Elisa Stadionilla Herculesta vastaan. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

VPS J Akatemia: Eriksson – Björkqvist, Lo Giudice, Pullola, Dabrowski – Lehtonen (76' Kulmala), Irumva, Suokko (87' Salmi), Häggback (64' Polvilampi) – Lehtimäki, Kankaanpää

HANKI LIPPUSI HJK-OTTELUUN

Ennakko: ”Meillä on nyt hyvä paikka iskeä” – HJK s...
”Menemme pelaajakehitys edellä” – Akatemian kausi ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio