Otteluraportti: VPS – FC Honka

20220622-195325WhatsApp-Image-2022-06-22-at-20.44.32

Keskiviikkoiltana Hietalahdessa pelattu kamppailu VPS:n ja Hongan välillä päättyi Hongan 0–1 voittoon. Ottelu toisti pitkälti tämän kauden aikaisempien kotiotteluiden kaavaa siinä mielessä, että erityisesti toisella jaksolla VPS esitti jälleen vahvoja otteita, mutta tulos jäi saamatta.

Honka aloitti ottelun vahvasti ja johtomaali nähtiinkin kymmenennellä peliminuutilla, kun vierasjoukkueen Rui Modeston keskitys löysi päätyviivan tuntumasta Edmund Arko-Mensahin, joka pudotti pallon loistavaan vetopaikkaan Matias Ralelle, mistä Rale sijoitti pallon varmasti VPS:n verkkoon. Heti Hongan maalin jälkeen VPS sai peliään paremmin kasaan ja loppupuolisko mentiinkin hieman tasaisemmissa tunnelmissa.

Seuraavat maalipaikat nähtiin Vepsulta. VPS:n ensimmäinen kulmapotku suuntautui takatolpalle Samuel Lindemanille, joka jatkoi pallon maalin eteen, mutta puskua maalia kohden ei saatu aikaiseksi. Pallo pomppi kuitenkin takaisin Lindemanille, jonka laukaus jäi kuitenkin puolustajiin. Kulman jälkitilanteessa pallo pelattiin Tete Yengille, jonka kääntölaukaus jäi kuitenkin liian voimattomaksi, eikä Hongan maalivahdilla Maksim Rudakovilla ollut ongelmia torjunnassa.

27. peliminuutilla koko kauden ajan hyviä keskityksiä vasemmalta laidalta jakanut Samba Sillah lähetti jälleen hyvän keskityksen maalille kohti Kalle Multasta. Multasen pusku kuitenkin ajautui yli maalin. Pian tämän jälkeen nähtiin jälleen maalipaikka kotijoukkueelta, kun Tyler Reid leikkaisi oikealta laidalta keskelle, ja lähetti rangaistusalueen rajalta laukauksen kohti Hongan maalin etukulmaa, mutta Rudakov torjui Reidin yrityksen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Honka pääsi vielä yrittämään pariin kertaan 2–0 johtomaalia. Ensin Kevin Jansen pelasi oikealta laidalta matalan pallon rangaistualueelle Arko-Mensahille, mutta hänen laukauksensa jäi Vepsun puolustukseen. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppuvihellystä Arko-Mensah nousi pallon kanssa syvälle Vepsun puolustusalueelle, jonka jälkeen hän tarjoili pallon Modestolle aivan huippupaikkaan, mutta Teppo Marttisen loistava reaktiotorjunta piti numerot tauolle lähdettäessä yhdessä nollassa.

– Ensimmäinen jakso oltiin vähän ehkä perässä, varsinkin siinä ihan alussa. Se johtui aika paljon siitä, että hukkasimme palloja vähän liian helposti. Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso kuitenkin meni, niin pääsimme paremmin ja paremmin peliin mukaan, ja meillä oli siinä omat hetkemme, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela summaa ensimmäisen jakson.

Toisella puoliajalla VPS sai omaa peliään paremmin kasaan ja otti hallintaa ottelusta. Tasoitusmaalia haettiin vimmatusti.

70. peliminuutin kohdalla Reid haastoi oikealta laidalta rangaistusalueen sisälle ja laukoi kovan vedon kohti Hongan maalia, mutta Rudikov oli jälleen välissä torjumassa. Vepsun ottelun kenties paras maalipaikka nähtiin, kun peliä oli jäljellä hieman yli kymmenen minuuttia. Lindeman vapautti Steven Morrisseyn läpiajoon loistavalla syötöllä, mutta Morriseyn laukaus kuitenkin torjuttiin, ja Honka säilytti johtoasemansa.

Viime ottelussa debyyttimaalinsa viimeistellyt Roni Hudd esitti jälleen vahvoja otteita kentällä. Hudd pääsi pelin loppupuolella hyvään maalipaikkaan, kun hän ensin harhautteli itsensä vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisälle, ja tämän jälkeen lähetti pienestä kulmasta laukauksen kohti maalia. Laukaus kimposi puolustajasta takaisin Huddille, ja toinen laukaus torjuttiin Rudakovin toimesta.

Vielä lisäajalla maalin eteen noussut toppari Mikko Pitkänen sai Sillahilta loistavan keskityksen, mutta suoraan ilmasta lähtenyt ohjaus kuitenkin ajautui ohi maalista. Pelin lopputuloksena oli Hongan 0–1 voitto.

– Toiselle jaksolle tulimme taas hyvin. En voi vaatia jätkiltä paljoa enempää. Tulimme hyvin mukaan peliin ja saimme paineen Hongan päähän. Totta kai pelasimme aika riskillä, ja siinä oli muutama vaarallinen vastahyökkäyspaikka Hongalta. Me kuitenkin hoidimme ne hyvin, ja kiitos siitä puolustuksen jätkille. Paineen ansiosta saimme pari hyvää maalintekopaikkaa, mikä oli mielestäni riittävästi, mutta teimme nolla maalia ja silloin on vaikeaa voittaa peli, Nuorela kommentoi.

VPS – FC Honka 0–1 (0–1)

10' Matias Rale 0–1