Otteluennakko: KuPS - VPS | Veikkausliiga

xYTXl2gi

VPS matkaa lauantaina Kuopioon, kun vastaan asettuu sarjan ykköspaikalla oleva KuPS. Vepsu astuu Väre Areenan nurmelle tavoitteenaan jatkaa heinäkuuta voitokkaasti.

 

VPS etenee kohti KuPS-ottelua pitkän tappioputken katkaisseen FC Inter-kotipelin jälkeen. Vepsu esitti ottelussa suvereeneja otteita, ja viimein myös aukesi kuuluisa ketsuppipullo hyökkäysalueella. Raita onnistui maalinteossa jo kahdeksannella minuutilla, ja lopulta 90 minuutin jälkeen tulostaululle jäi lukemat 3–0.

 

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen saaneen itseluottamusta Inter-kotivoiton jälkeen.

- Tottakai voitto tuo rentoutta joukkueen sisälle, ja tällä hetkellä pelaajilla on vapautunut fiilis. Alkuviikon olemme ottaneet hieman rennommin mitä esimerkiksi viime viikolla. Pelasimme hyvän matsin ja kyseessä oli todella tärkeä voitto.

 

VPS ja KuPS kohtasivat viimeksi Jalkapallopäivänä 11.6. Lemonsoft Stadionilla, jolloin kuopiolaiset poistuivat Vaasasta kolmen pisteen kera lukemin 0-2. Vepsulla on kuitenkin vierasvoitto vahvasti mielessä, ja joukkue pyrkii nollaamaan laadukkaan ja tehokkaan KuPSin lauantain ottelussa. KuPS kuuluu liigan vahvimpiin joukkueisiin ja kuopiolaisten 10 voittoa 15 ottelusta kertoo itsessään paljon Jani Honkavaaran luotsaaman ryhmän suorittamistasosta. KuPS ei varmasti tee peliä Raidalle helpoksi, jonka seurauksena Vepsun on puolustettava omalla alueellaan kärsivällisesti.

- KuPS on todella laadukas jengi. Yksi selkeästi sarjan parhaimmista joukkueista, eivätkä kuopiolaiset turhaan johda liigaa tällä hetkellä. Me pelasimme viimeksi heitä vastaan hyvän ottelun, vaikka olimmekin ehkä niin sanotusti väsyneellä jalalla liikkeellä.

- Meillä oli juuri ollut tiukka SJK-peli takana, ja KuPSilla oli myös yksi päivä meitä enemmän aikaa palautua. Pystyimme kuitenkin laittamaan KuPSin suhteellisen ahtaalle ja pelaamaan tasaisen pelin. Harmittavat kaksi maalia päästimme omiin, ja omat saumamme meillä oli myös tulla takaisin peliin. Harmittavasti pelissä jäi myös yksi rangaistuspotku meille viheltämättä, Nuorela harmittelee.

 

Vepsulla on tällä kertaa yhden pelin viikko, joka on antanut mahdollisuuden keskittyä pitkästä aikaa vain yhteen otteluun treeniviikon ohjelmassa. Treeneissä on käyty Nuorelan mukaan läpi perusasioiden parantelua, mutta myös KuPSin pelitapaa on analysoitu.

- Pitkästä aikaa meillä on niin sanotusti ”ehjä” treeniviikko. Aika tiukkaa pelirupeamaa meillä on ollutkin, ja nyt olemme saaneet harjoitella kokonaisen viikon. Olemme harjoittaneet perusasioita yhä paremmaksi. Isossa kuvassa pelimme on toiminut hyvin jo pitkään, mutta koko ajan on pyrittävä parantamaan tekemistämme.

- Kyllä tiedämme, että KuPSia vastaan on puolustettava hyvin, jos meinaa pärjätä. Olemme käyneet puolustamista alkuviikosta läpi ja loppuviikosta taas hyökkäyspeliä. Nytkin pitää tehdä enemmän kuin yksi maali, jos aiomme voittaa, Nuorela toteaa.

 

Nuorela osaa odottaa varsin tiukkaa ottelua. Päävalmentajan mukaan Vepsun avaimia vierasvoitolle ovat rohkeus oman pelitavan toteuttamisessa sekä tehokkuuden ylläpitäminen omista saumoista hyökkäyskolmanneksella.

- Kova pelihän siitä tulee. Positiivista on se, että on meidän vuoromme astua kentälle ”tuoreilla jaloilla”, kun KuPS pelaa keskiviikkona vielä Suomen Cup-pelin Maarianhaminassa. Kuopion jengi on todella aktiivinen ja energinen. Joukkue liikuttaa palloa hyvin ja vaihtelee pelipaikkoja paljon. Sanoisin, että jos joskus on hyvä aika mennä Kuopioon vieraaksi, niin nyt on se aika. Meillä on hyvä matsi alla ja saimme siitä paljon itseluottamusta ja hyvää rentoa fiilistä. Lähdemme positiivisin mielin haastamaan sarjakärjen.

- Joka tapauksessa tulossa todella tiukka ja kova matsi. Sanon, että kykenemme hyvin haastamaan KuPSin, mutta meidän pitää olla rohkeita omassa pelaamisessamme. Ottelussa tulee varmasti pitkiä jaksoja, jolloin KuPS pitää palloa, ja silloin meidän on puolustettava suhteellisen matalalla. Oikeissa kohdissa meidän pitää olla aktiivinen puolustamisessa ja prässissä. Hyökkäämisessä meillä tulee varmasti omat saumamme, siitä olen ihan varma, Nuorela ennakoi.

 

 

VPS kohtaa lauantaina 8.7. KuPSin, kun Raita matkustaa Kuopion Väre Areenalle valmiina haastamaan sarjakärjen. Kello 17:00 käyntiin vihellettävä ottelu on katsottavissa Ruutu+ palvelusta!

 

 

KuPS – VPS

 

Veikkausliiga

 

Väre Areena, Kuopio

 

8.7.2023 kello 17:00

Raportti: KPV Akatemia - VPS Akatemia | Raita hake...
VPS ja WFA yhteistyöhön myös poikapuolella!
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio