Ennakko: Suomen mestarin vieraaksi sunnuntaina

untitled-3

Vaasan Palloseura kohtaa sunnuntaina Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä. Ottelu on kauden kolmanneksi viimeinen. Se vislataan käyntiin kello 17:00.

HJK on jo varmistanut Suomen mestaruutensa. VPS on tällä hetkellä kuudentena sarjataulukossa.

- Olemme harjoitelleet hyvin ja edessä on iso haaste. Haluamme pelata hyvän pelin vieraissa. Meillä on ollut viime vuosina vaikeita pelejä Helsingissä. Haluamme pelata hyvän pelin ja saada hyvän tuloksen, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Vaikka panokset eivät tässä pelissä enää korkeat olekaan, on joukkue edelleen erittäin motivoitunut. Nälkää riittää esimerkiksi sen suhteen, että edellinen vierailu Klubin kotistadionilla päättyi rumiin 5-0 -tappiolukemiin.

- Silloin pelissä ei toteutunut kentällä se, mitä halusimme. Valmistautuminen oli silloin lyhyt ja hieman heikko. Nyt meillä on alla hyvä, pitkä valmistautuminen tähän otteluun. Hyvä valmistautuminen on erittäin tärkeä asia, kun vastassa on Suomen mestari.

Valmistavalla viikolla on käyty läpi kaikkia pelin vaiheita, mutta painotettu eritoten muun muassa puolustuspelaamiseen.

- HJK haluaa hallita palloa varmasti kotonaan ja olemme käyneet läpi miten haluamme puolustaa. Toki sitä kautta myös sitä miten haluamme hyökätä. Olemme käyneet läpi tilanteita, joita odotamme kentällä toistuvan.

VPS:n pelissä tärkeää on etenkin tilojen tunnistaminen.

- Tällaisissa kovissa peleissä paineen alla pelaamisen taito korostuu. On tunnistettava missä on itsellä tilaa, mihin voin kuljettaa, syöttää, laukoa tai päästä muuten tilanteesta ulos. Nopeus noissa tilanteissa on tärkeää, mutta eritoten se, että ratkaisut pysyvät hyvinä. Siinä pitää kehittyä loppukauden aikana, kun pelaamme näitä kovia matseja. Aikaa ja tilaa on hyvin vähän, Vuorinen painotti.

- Vastaavasti pitää ymmärtää ja tunnistaa puolustettaessa tilanteita, joissa vain peitetään ja joissa taas prässätään, Vuorinen jatkoi.

Vepsulla on mukana Helsingissä 18 pelaajan rosteri. Poissa ovat loukkantumisten vuoksi Jesper Engström, Berkant Güner, Aatu Kujanpää, Akseli Kalermo ja Omar Jama.

- Hyvä tilanne on pelaajiston suhteen. 

Voit halutessasi betsata perjantain ottelua näistä linkeistä:
Moniveto
Pitkäveto
Vakio

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Raportti: Vepsulle niukka tappio Helsingissä
Raportti: KuPS haki pisteet Vaasasta

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio