Ennakko: ”Me otetaan se voitto” – VPS kohtaa FC Lahden

Ennakko

FC Lahti saapuu Vaasan Palloseuran vieraaksi Elisa Stadionille lauantaina. Vierasjoukkue tulee otteluun sarjakärki Ilveksestä otetun kotivoiton siivittämä, ja VPS on saanut lisävirtaa valmennukseen tehdyistä muutoksista. Päävalmentaja Christian Sund puhkuu itseluottamusta tärkeän ottelun alla.

"Me menemme ja haemme voiton"

Christian Sundin ensimmäinen ottelu VPS:n päävalmentajana päättyi kirvelevään tappioon SJK:lle. Joukkue otti pelistä hyvät asiat mukaansa ja jätti tuloksen taakseen. Tällä viikolla on palauduttu ja pyritty tuomaan peliin Sundin haluamia elementtejä.

- Meillä on taas hyvä treeniviikko alla. Palautuminen oli tällä viikolla vähän pitempää, SJK-peli oli meille kova. Se oli aika vauhdikas peli. Palautuminen kesti ehkä yhden päivän enemmän kuin normaalisti, mutta pelaajat tuntuvat olevan nyt taas iskussa.

- Olemme käyneet treeneissä läpi puolustuspelaamistamme. Se oli SJK-pelissä hyvää, mutta nyt ehkä puolustamme vielä hieman ylempää. Pystymme riistämään pallon ylempänä ja sitä kautta saamme vastahyökkäyksiä, Sund kommentoi.

Lauantain vastustaja FC Lahti on kahdeksantena Veikkausliigassa ja Mustilla Kuhnureilla on vielä mahdollisuudet nousta ylempään loppusarjaan. Joukkueen viime sunnuntaina nappaama voitto Ilveksestä oli tärkeä tulos, koska lahtelaiset olivat ennen siitä jääneet voitoitta neljässä peräkkäisessä ottelussa.

Erinomaisen potkutekniikan omaava Josu on ollut tärkeä pelaaja Lahdelle tällä kaudella, ja mies iskikin lahtelaisten tasoitusosuman joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tällä kaudella. FC Lahden maalia vartioi saksalainen Patrick Rakovsky, joka oli vahvassa vireessä Ilves-ottelussa, jossa Mustat Kuhnurit pelasivat äärimmäisen puolustusvoittoisesti. Sundin mukaan VPS on valmistautunut erilaisia skenaarioita varten.

- Ensimmäisessä pelissä Lahdessa he ottivat meitä vähän ylempää kiinni. Ehkä he tulevat samalla tavalla kuin silloin tai ehkä nyt, kun he voittivat Ilveksen puolustamalla matalalla, he tulevat samalla tavalla myös tänne. Sen näkee huomenna. Tiedämme, miten pelata molempia taktiikoita vastaan, VPS-luotsi pohtii.

VPS joutuu lähtemään otteluun ilman Aatu Kujanpäätä, Jerry Voutilaista ja Samu Alankoa. Kapteeni Sebastian Strandvall sen sijaan palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.

- Jerryllä on nilkkavamma ja hän on pari viikkoa poissa. Jerry pääsee ehkä HJK-peliin mukaan. Samulla on ongelmia nivusensa ja alavatsansa kanssa, ja hän on nyt pois. Aatu on ollut treeneissä mukana, mutta hän on vasta loppusarjassa pelikuntoinen. Muuten meillä on koko penkki. On hyvä saada Seba takaisin, hän on kopissa ja kentällä iso osa meidän joukkuettamme, sanoo Sund pelaajatilanteesta.

Ottelu Lahtea vastaan on Sundin ensimmäinen kotipeli VPS:n päävalmentajana. Lahdessakin pelaajaurallaan pelannut VPS-luotsi uskoo vahvasti, että joukkue nappaa lauantaina ensimmäisen voittonsa.

- Me otetaan se voitto lauantaina. Toivon, että yleisö on mukana siinä. Haluan, että yleisö näkee meidän oikeasti haluavan voittaa. Emme odota, että vastustaja tekee maalin. Me menemme ja haemme voiton. Totta kai meillä on tasapainoa, mutta haemme vain voittoa, Sund päättää.

VPS-FC Lahti huomenna Elisa Stadionilla klo 17:00. Hanki lippusi TÄÄLTÄ

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaasta johtuen. Muistathan, että alle 12-vuotiailla lapsilla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 16:00, eli tunti ennen ottelun alkua.

Myyntipisteet

Pää- ja päätykatsomoista löydät yhteensä kymmenen myyntipistettä. Pääkatsomon eteläpäädyn kulmakioski tarjoilee kanansiipien lisäksi alkoholijuomia kotijoukkueen kannattajille, pohjoispäädyn kulmakioskin palvellessa myös vieraskannattajia.

Pääkatsomon käytävän kiinteissä kioskeissa käy kortti, muualla käteinen. Kiinteissä kioskeissa tarjolla on makkaraa, kahvia, teetä, kaakaota, limsaa, popcornia, sipsejä, makeisia, jäätelöä, mehua ja pullaa.

Toisen kerroksen käytävän kojuista löydät myös makkaraa, nakkimukeja, kahvia, makeisia, mehua, popcornia, jäätelöä ja jäähilejuomaa. Käytävällä on myös VPS Shop -fanituotemyymälä, josta löydät kymmeniä erilaisia VPS-tuotteita kaiken ikäisille vauvojen potkupuvuista alkaen.

Stadionin päätykatsomoiden ylätasanteilla myydään käteisellä kahvia, makkaraa, makeisia ja mehua, joten pelin aikanakin on helppo noutaa syötävää ja juotavaa. Ottelun jälkeen stadionin VIP-ravintolassa 3. kerroksessa järjestetään jälkipelit, jonne kaikki katsojat saavat tulla vapaasti. Jälkipeleissä käydään ottelua läpi ja kuullaan mm. päävalmentajan mietteitä.

Lapsille

Alle 12-vuotiailla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Stadionilta löytyy paljon tekemistä myös perheen pienimmille, jotka eivät välttämättä jaksa keskittyä kenttätapahtumiin koko ottelun ajan. Alle kouluikäisten kanssa ottelua on helppo seurata Vepsulasta. Vepsula sijaitsee puukatsomon vanhoissa VIP-tiloissa, joissa on leluja, pieni futiskenttä, piirustus- ja askarteluvälineitä. 

Vepsulassa on myös kioski, josta saa makkaraa, kahvia, mehua ja herkkuja. Vepsulassa saa touhuta huonollakin säällä lämpöisessä sisätilassa ja sieltä voi myös ikkunan läpi, tai katsomon puolella seurata vaivatta peliä.

Vepsulasta on lyhyt helppo siirtyä välillä stadionin kulmalla sijaitsevalla lasten alueelle, jossa ylimääräistä energiaa voi purkaa pomppulinnoissa. Lasten alueella on myös kioski palvelemassa asiakkaita. Sekä Vepsulassa että pomppulinna-alueella lapset ovat vanhempiansa vastuulla.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI MATSIIN TÄÄLTÄ

Kuuntele alta Jesper Engstömin mietteet Lahti-ottelusta:

Raportti: VPS joutui tyytymään pisteeseen FC Lahte...
Andre Lourenço mukaan edustuksen valmennustiimiin

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio